Friday, May 24, 2013

Η ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ. Νταβούτογλου, οραματίζεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την εξαλλαγή των ελευθέρων πολιτών των Βαλκανίων σε ραγιάδες της Τουκροκρατίας. Όσοι με την πολιτική τους βοηθούν τα τουρκικά σχέδια, είναι εκούσιοι σύμμαχοι των Τούρκων. 
Δυστυχώς, οι Έλληνες αριστεροί δεν διδάχθηκαν από τα δεινά που εσώρευσαν στην πατρίδα τους. Και εξακολουθούν να επιδιώκουν την απόκτηση της εξουσίας δια πυρός και σιδήρου, χωρίς να ενδιαφέρονται για την ακεραιότητα της χώρας.
Κατόπιν επιμόνου αξιώσεως του Χαριλάου Φλωράκη προς την κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά τη μεταπολίτευση, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας διέταξε την απάλειψη των λέξεων «Βίτσι» και «Γράμμο», από την οικεία στήλη χαράξεως των πεδίων των μαχών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Όμως το ΚΚΕ χάραξε επί λευκής μαρμαρίνης στήλης, τοποθετηθείσης – άγνωστον πώς και με ποία διαταγή – έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου, όπου ήσαν άλλοτε οι Φυλακές Αβέρωφ, τις εξής φράσεις: «Τιμή και δόξα στους ηρωϊκούς μαχητές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που πολέμησαν το Δεκέμβριο του 1944 ενάντια στην αστική τάξη και τον εγγλέζικο ιμπεριαλισμό», υπογραφή ΚΚΕ, με ερυθρό σφυροδρέπανο και ερυθρά γράμματα.
Σύμφωνα με τα κατατεθέντα από την Ελλάδα στοιχεία στον ΟΗΕ, από το 1942 έως τον Οκτώβριο του 1944, εκτελέσθηκαν από κομμουνιστές 14.800 Έλληνες της αστικής τάξεως. Τόποι εκτελέσεως Ελλήνων από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ, ήσαν τα νταμάρια της Νέας Ελβετίας, το σκοπευτήριο Καισαριανής, το Μπραχάμι, το Μαρούσι, η περιοχή της Σχολής Ευελπίδων, η δεξαμενή ΟΥΛΕΝ Γαλατσίου, το νεκροταφείο Νικαίας, το Δουργούτι, η Ηλιούπολης, τα Πετράλωνα, ο Ταύρος, το Περιστέρι, τα Τουρκοβούνια και η Άνω Κυψέλη. 
Ζουν ακόμη, αυτόπτες μάρτυρες του φρικτού τρόπου σφαγής των θυμάτων των αριστερών. Τύφλωναν τους περισσότερους και στη συνέχεια τους έσφαζαν. Αυτοί είναι οι οπαδοί της θεωρίας, που υποτίθεται, ότι αγωνιζόταν για τον άνθρωπο και την βελτίωσή του.
Αρκεί να αναγνώσει κανείς το αναμνηστικό βιβλίο του Αλέξη Κουτσούκαλη, Αξιωματικού του ΕΛΑΣ και του ΔΕ υπό τον τίτλο «Ο εμφύλιος σε α΄ ενικό», με άκρως ενδιαφέρουσες προσωπικές κρίσεις και εκτιμήσεις, για να αντιληφθεί ποία ήταν τα στελέχη του ΚΚΕ, που μας οδήγησαν στον εμφύλιο πόλεμο και την αιματοχυσία. Και επειδή το μήνα που πέρασε ήταν η επέτειος της σφαγής του Συνταγματάρχου Δημητρίου Ψαρρού και των συντρόφων του, ας επιτραπεί η αναδρομή στις σχετικές σελίδες της ιστορίας, που - φεύ - έχουν λησμονηθεί.
Κατά το Σεπτέμβριο του 1943, συγκεντρώθηκαν στην Κωμόπολη της Φωκίδος, Δεσφίνα, οι ανταρτικές ομάδες της Ρούμελης, υπό τον Δημήτριο Ψαρρό και τον Άρη Βελουχιώτη. Κατά τη συνάντηση εκείνη, ο μεν Άρης είχε ακολουθία 30 περίπου μαυροσκούφηδων, που τον συνόδευαν πάντοτε, ο δε Δημήτριος Ψαρρός διέθετε μία διλοχία πλήρως εξοπλισμένη και ένα πολυβόλο με χειριστή το μόνιμο αξιωματικό της Σχολής Ευελπίδων, Δεδούση. 
Στη συγκέντρωση εκείνη, ο Βελουχιώτης σε ομιλία του παραδέχθηκε ότι: «Το σκοπό μας, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε αποκαλύψει, για λόγους σκοπιμότητος. Εμείς, παιδιά του φτωχού λαού και πρωτοπόροι του αγώνα, θα αγωνιστούμε για να δώσουμε πραγματική ελευθερία στους λαούς, γιατί αυτό που γίνεται σήμερα σ΄ εμάς είναι μέρος διεθνούς αγώνα, όλων των λαών που ξυπνούν και θέλουν να διώξουν τους τυράννους, όχι μόνον αυτούς που έχουμε εδώ, αλλά και αυτούς που αύριο θα μας κατακτήσουν για να μας κάνουν οικονομικούς τους δούλους». 
Και πρόσθεσε: «Σκοπός μας δεν είναι να χτυπήσουμε τους Γερμανούς και τους Ιταλούς στρατιώτες, γιατί και αυτοί είναι σαν κι εμάς αδέλφια μας και είναι όργανα των διαφόρων φασιστών και κεφαλαιοκρατών, για την κατάκτηση και υποδούλωση των λαών και γι’ αυτό τους έστειλαν εδώ. Επομένως μην τρέφετε μίσος γι΄ αυτούς. Φταίνε οι διάφοροι Γιόρκι και Γιούνγκερς της Ιταλίας και της Γερμανίας. Σας φέρνω σαν παράδειγμα, πως μας επιβάλλανε το 1912, το ‘17 και μετά το ’20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους, ενώ τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος δεν είναι πέρα από τον Όλυμπο, και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό. Τώρα οι Εγγλέζοι για να μας καλοπιάσουν μας τάζουν ότι θα μας δώσουν την Αλβανία, μέρος της Βουλγαρίας και αποικίες, όπως τη Λιβύη. Λοιπόν, κάτω τα σύνορα. Μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε τρώγοντας η κάθε οικογένεια 1000 οκάδες λάδι και 1000 οκάδες σταφίδα και έχοντας το ψωμί μας με το περίσσευμα που θα στείλουν από τη Ρωσία, αντί να το παίρνουμε από τον Καναδά».
Μετά είπε για τους αξιωματικούς όλους του ελληνικού στρατού, ότι «είναι πουλημένοι και μάλιστα σήμερα στους κεφαλαιοκράτες του Λονδίνου και της Αιγύπτου, για να εξαγοράσουν την υποστήριξή τους. Γι΄ αυτό ο πρώτος μας σκοπός, που θα έχουμε μόλις επικρατήσουμε, θα είναι να σφάξουμε όλη αυτή την άτιμη φάρα των αξιωματικών του τακτικού στρατού, που άλλο δεν έκανε πριν παρά κινήματα, για να παίρνουνε γαλόνια, μισθούς και να γίνονται Πρόεδροι δημοκρατίας ή Βασιλιάδες. Το κίνημα του Ζέρβα είναι κίνημα πουλημένο στους Εγγλέζους και αντιπροσωπεύει τα συμφέροντά τους. Είναι τελείως ξένο με τον ελληνικό λαό, αλλά έχουμε και μ’ αυτόν λογαριασμούς, που γρήγορα θα τους ξεκαθαρίσουμε για να φύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο μας. Εμείς, τα παιδιά του φτωχού λαού, είμαστε ικανοί και αξιωματικοί να γίνουμε και να διοικήσουμε τον τόπο μας. Από τώρα και στο εξής, όλοι επάνω στα πηλίκια σας θα γράφετε με κόκκινα γράμματα: «Ερυθρός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (Ε.Λ.Α.Σ.) Ζωή ή Θάνατος». 
Αποτέλεσμα του λόγου αυτού ήταν να προκληθεί στην πλειονότητα των ακροατών κατάπληξη και δυσφορία. Μερικοί μάλιστα της δυνάμεως του Ψαρρού, του εισηγήθηκαν να συλλάβουν τότε τον Άρη με τους συντρόφους του, αλλά εκείνος απέρριψε την εισήγηση, λέγοντας ότι δεν θέλει να χυθεί αδελφικό αίμα. 
Όμως τον Απρίλιο του 1944 τεραστία δύναμη του Ε.Λ.Α.Σ. υπό τον Άρη Βελουχιώτη, κατά διαταγή του Σιάντου, περιεκύκλωσε τη δύναμη του Συνταγματάρχη Ψαρρού και επετέθη κατ΄ αυτής. Εφονεύθησαν περίπου 28 κατά τη μάχη. Συνελήφθησαν 104 αιχμάλωτοι και ανεζητήθησαν ορισμένοι στα σπίτια τους και συνελήφθησαν. Καθ΄οδόν, ενώ οδηγούντο από τον Νικηφόρο (Δημητρίου), συνήντησαν τον αντισυνταγματάρχη του Ε.Λ.Α.Σ. Ζούλα, ο οποίος έδωσε σε έναν αντάρτη του εντολή να πολυβολήσει τον Ψαρρό, ενώ εβάδιζε. Τελικώς εφονεύθησαν 303 άτομα της δυνάμεως του Ψαρρού. 
Κατά τί ωφελήθηκε ο τόπος και οι οπαδοί των αριστερών, με τις σφαγές και τα εγκλήματα των φανατισμένων της εποχής εκείνης. Και δεν είναι πλέον καιρός, όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούν ότι μόνον με την σύμπνοια του Λαού μας, χωρίς κομματικές διακρίσεις είναι δυνατόν να περισώσουμε τη χώρα μας; Ήδη ο Γιώργος Παπανδρέου, ενεργών, όπως γενικώς πιστεύεται, ως εκπρόσωπος των Αμερικανών, διέσυρε τη χώρα μας και το ευρώ, για να μας εντάξει στο Δ.Ν.Τ. Αλλά οι Η.Π.Α., ενώ δέχονται τον Ερντογάν και συνομιλούν με αυτόν για τα τρέχοντα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό, δεν προθυμοποιήθηκαν να δεχθούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον οποίον προφανώς τιμωρούν για την γερμανική επιλογή του.
Ενόψει αυτών, οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να λάβουν αποφάσεις υπέρ του έθνους μόνον και όχι για το κομματικό τους όφελος, όπως έπραξαν μέχρι τώρα οι Παπανδρέου, πατήρ και υιός, για να μας φέρουν στη σημερινή αθλία οικονομική και εθνική κατάσταση.
23/5/13
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin