Monday, June 17, 2013

Με οριακή πλειοψηφία η απόφαση της συνέχισης της απεργίας από την ΕΣΗΕΑ - Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν; - Έβγαλαν δελτία τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια

Σε κλίμα έντασης το διασωματειακό όργανο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία να συνεχίσει την απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για άλλη μια μέρα... 

Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ να συνεχίσει την απεργία έχει δημιουργήσει αντοδράσεις στους κόλπους της και στον δημοσιογραφικό κόσμο. Τα «Επίκαιρα Online» από την πρώτη στιγμή είχαν μιλήσει για το μεγάλο λάθος της ΕΣΗΕΑ, που κινδυνεύει να γυρίσει μπούμερανγκ για τους δημοσιογράφους και την ενημέρωση.

Η συνοχή έχει αρχίσει να διασπάται. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στο προαύλιο της ΕΡΤ είχαν «φουντώσει» οι φήμες για «σπάσιμο» της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε μεν να συνεχίσει για άλλη μια μέρα το σιωπητήριο σε όλα τα ΜΜΕ, αλλά αυτή τη φορά η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία. Πέντε ψήφισαν υπέρ, τέσσερις κατά και ένας λευκό. 



Η απόφαση αφορά κανάλια και ραδιόφωνα, ενώ κανονικά θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες που δεν "έσπασαν" τις προηγούμενες μέρες την απεργία.

Οι φωνές να σταματήσει η απεργία και να βγουν στον αέρα και τα ιδιωτικά κανάλια πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Στη συνεδρίαση του διασωματειακού οργάνου προκλήθηκε ένταση.

  • Η απόφαση της ΕΣΗΕΑ επέτρεψε σε όποιο μέσο ήθελε να βγάλει δελτίο αλλά με αποκλειστικό θέμα την απεργία και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. 

Ο Alpha έκανε ακριβώς αυτό. Αντίθετα, Mega, ΑΝΤ1 και ΣΚΑΙ έπαιξαν στα δελτία τους τις εξελίξεις στην Τουρκία ή τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ιράν.
16/5/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin