Monday, June 17, 2013

Το ΣτΕ λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της ΕΡΤ - Τι θα λέει η απόφαση Αμεση επανέναρξη της λειτουργίας της - Δεν μπορούν να καταγγελθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων

Αμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ βάση το άρθρο 15 του Συντάγματος επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας χορηγώντας την προσωρινή διαταγή για την κοινή Υπουργική Απόφαση υπέρ των εργαζομένων, που προσέφυγαν (σωματείο ΠΟΣΠΕΡΤ).
Σύμφωνα με πληροφορίες στην απόφασή του που εκδίδεται από στιγμή σε στιγμή ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κ. Κώστας Μενουδάκος, ο οποίος αποχωρεί σε 13 ημέρες λόγω συνταξιοδότησης, λύνει τον γόρδιο δεσμό της πολιτικής κρίσης, που δημιούργησε το λουκέτο στην ΕΡΤ, χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν επαναλειτουργήσει με το νέο σχήμα ή το παλιό.

Επικαλείται το άρθρο 15, που υποχρεώνει το κράτος να ρυθμίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. παράλληλα επικαλείται τον χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (εγκρίθηκε στη Λισαβώνα το 2007 και εντάχθηκε στο ελληνικό δίκαιο το 2009), που επικαλέστηκε και πρόσφατα ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς. Σχετικό είναι και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

 Παράλληλα μπαίνει με την απόφασηή του ο κ. Μενουδάκος και στο εργασιακό κομμάτι της υπόθεσης, αναφέροντας ότι δεν μπορούν να καταγγελθούν συμβάσεις εργαζομένων και να αποζημιωθούν πριν εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση αναστολής τον Σεπτέμβριο. 
17/6/13

3 comments:

  1. ΤΩΡΑ - ΣτΕ: ανοίγει η ΕΡΤ ....

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ.
    http://www.enikos.gr/society/153169,TWRA_-_StE:_anoigei_h_ERT_.html
    17/6/13

    ReplyDelete
  2. ΕΡΤ: Αναστέλλεται η απόφαση για το λουκέτο μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα...Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας....

    Αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης της Κυβέρνησης περί λουκέτου της ΕΡΤ, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΡΤ θα συνεχίσει την λειτουργία της με το παλαιο καθεστώς μέχρις ότου συσταθεί ο νέος φορέας, ενώ το ΣτΕ επισημαίνει στην κυβέρνηση πως πρέπει να λάβει οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
    http://www.naftemporiki.gr/story/665873
    17/6/13

    ReplyDelete
  3. Αναστολή του λουκέτου της ΕΡΤ αποφάσισε το ΣΤΕ....ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...

    Με απόφαση του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλεται εν μέρει η κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία διατάχθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ έως τη δημιουργία νέου φορέα.

    Ειδικότερα, η απόφαση του κ. Μενουδάκου αναφέρει ότι διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης τής από 11.6.2013 κοινής υπουργικής απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της με το οποίο προβλέπεται:
    α. ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ και
    β. ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές.

    Ακόμη, διατάσσει τη λήψη από τον υπουργό Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως προβλέπει η επίμαχη από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση αναστολής της προσωρινής διαταγής του κ. Μενουδάκου.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63844324
    17/6/13


    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin