Friday, June 7, 2013

Σκληρή δήλωση Ρεν: Το ΔΝΤ πάει να νίψει τας χείρας του και να πετάξει τα απόνερα στην ΕΕ

"Πόλεμο" μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ προκάλεσε η έκθεση του Ταμείου για το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας... 

 Στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ, που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη» στο Ελσίνκι, όπου συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Όλι Ρεν μίλησε με σκληρή γλώσσα σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ, όπου παραδέχεται λάθη του στο πρώτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα, αλλά και καταλογίζει ολιγωρία από την πλευρά της Ευρωζώνης.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε δηλώσεις του στο Mega είπε χαρακτηριστικά πως «το ΔΝΤ προσπαθεί να νίψει τας χείρας του και να πετάξει τα απόνερα στους ώμους της ΕΕ».
Σημείωσε δε ότι όταν ήταν επίτροπος, αρμόδιος για την Διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, η ΕΕ συντόνιζε τις κινήσεις της με τις ΗΠΑ, «μαζί πήγαμε και μαζί αποχωρήσαμε» .

«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει και με ευθύνη της αντιπολίτευσης»

Αναφέρθηκε όμως ειδικότερα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη και της αντιπολίτευσης. 

Άφησε δε να εννοηθεί ότι εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τότε θα ξαναδούν το πρόγραμμα. Πάντως, ο κ. Ρεν είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι θέμα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους» .

Το ΔΝΤ μεθοδεύει την απεμπλοκή του;

Η Κομισιόν δεν κρύβει την ενόχλησή της όχι μόνο για το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ, αλλά και γιατί δεν ενημερώθηκε προηγουμένως με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί. Επιπλέον, διαβλέπει ότι μετά τα προβλήματα του προγράμματος για την Ελλάδα, το ΔΝΤ, λόγω και των πιέσεων από τα μέλη του, μεθοδεύει την απεμπλοκή του. 

Παράγει δε η έκθεση και η συμπεριφορά του ΔΝΤ αποτελέσματα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, κυρίως για εκείνα που βρίσκονται σε μνημόνια ή υπό αυστηρή επιτήρηση.

Στο Φόρουμ θα μιλήσει το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος νωρίτερα στο περιθώριο συναντήθηκε με τον Όλι Ρεν και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.
www.epikaira.gr
7/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

2 comments:

  1. "O Όλι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για εγκλήματα κατά της Ελλάδας"....

    Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη της τρόικας στην Ελλάδα, λέει η Daily Telegraph...

    Υπό τον τίτλο ο «Όλι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για εγκλήματα κατά της Ελλάδας και της οικονομίας», ο αρθρογράφος της Daily Telegraph Αμπρος Εβανς – Πρίτσαρντ επιτίθεται κατά των πολιτικών επιλογών που επιβλήθηκαν στη χώρα μας, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα…

    «Κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά λάθη της τρόικας στην Ελλάδα, όπου η ανεργία στους νέους έχει φθάσει στο 58.3%. Κανένας δεν παραιτήθηκε ή έχασε ένα ημερομίσθιο ή αντιμετώπισε κάποιου είδους επίπληξη από ένα εκλεγμένο σώμα, παρά όψιμο κατηγορητήριο που μόλις εκδόθηκε από το ΔΝΤ».

    «Ακόμα χειρότερα, τα βασικά λάθη στρατηγικής που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία δεν έχουν πλήρως διορθωθεί».

    «Όπως οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσπιείς, έτσι και οι Έλληνες θυσιάστηκαν για να αγοράσει χρόνο η συμμαχία. Κι αντί σεβασμού, διασύρονταν από τους ιδιοτελείς Γερμανούς, Φινλανδούς, Αυστριακούς, Ολλανδούς. Ένα άθλιο επεισόδιο» λέει ο Αμπρος Εβανς – Πρίτσαρντ και τονίζει δίχως περιστροφές: «Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν πρέπει να παραιτηθεί για τα εγκλήματα κατά της Ελλάδας».

    «Η ανεργία των νέων τονίζει, αγγίζει το 58,3% και η ευρωζώνη επιμένει στο ίδιο μείγμα αποτυχημένων υφεσιακών πολιτικών… Υπό αυτές τις συνθήκες, κάθε μήνα θα προστίθενται 100.000 άνεργοι στην Ελλάδα».

    «Η τρόικα θυσίασε την Ελλάδα για να σώσει το ευρώ» είναι η εκτίμηση του αρθρογράφου, που συνεχίζει: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 θα είχε προκαλέσει χάος στις αγορές ομολόγων και μια λοιμογόνο μετάδοση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά είναι αυτός ο ενδεδειγμένος τρόπος άμυνας;».

    «Αυτό που βλέπουμε είναι μια σχεδόν τέλεια απεικόνιση του πόσο λανθασμένο είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο. Δεν υπάρχει μηχανισμός λογοδοσίας», γράφει ο Πρίτσαρντ και συνεχίζει: «Ο Ρεν είναι απολύτως υπεύθυνος. Η τρόικα είναι το δικό του μωρό. Αν ήταν υπουργός Οικονομικών ενός δημοκρατικού κράτους, σίγουρα θα είχε παραιτηθεί».
    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=60746&categories_id=632
    7/6/13

    ReplyDelete
  2. Ανεξάρτητοι Έλληνες: Υπάλληλος της Ουάσιγκτον ο Όλι Ρεν;....

    Θράσος καταλογίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στον επίτροπο Όλι Ρεν με αφορμή τις δηλώσεις του για το ΔΝΤ.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι σημαντικό να αποδεχτεί ο ευρωπαίος επίτροπος ότι στην ελληνική κρίση δούλεψε και εκείνος προσωπικά, εξ’ ίσου ισοπεδωτικά, για να «σωθεί» η Ελλάδα με τα μνημόνια. «Εξάλλου μας είχατε ευχηθεί “Καλό κουράγιο” και μάλιστα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τέτοιο θράσος χιλίων πιθήκων», πρόσθεσε.

    Και καταλήγει παρατηρώντας: «Αλλά από ό,τι αντιλαμβάνομαι από τις σημερινές δηλώσεις σας, συμβουλεύεστε και τους Αμερικανούς; Όπως, π.χ., για τις όποιες διευρύνσεις της Ε.Ε.; Δηλαδή και υπάλληλος της Μέρκελ (γνωστό) και υπάλληλος της Ουάσιγκτον; Άξιος ο μισθός σας. Γι’ αυτούς που σας εμπιστεύονται».
    http://www.naftemporiki.gr/story/662763
    7/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin