Thursday, June 13, 2013

Αντιμέτωποι με κυρώσεις όσοι αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ .... Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Με κυρώσεις προειδοποίησε, με μια ανακοίνωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, το υπουργείο Οικονομικών τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ.
 

Το υπουργείο Οικονομικών με e-mail ξεκαθάρισε στους αρμόδιους φορείς πως τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.


«Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ» αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό mail.

Το υπουργείο αντέδρασε κυρίως στη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από τον 902 TV. Η αναμετάδοση αυτή ήδη διεκόπη από τη Digea.
www.tovima.gr
13/6/13
--
-

1 comment:

  1. Αποχώρησε από τη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταγγελίες από ΚΚΕ....

    Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο εισάγεται στην ελληνική έννομη τάξη κοινοτική οδηγία για τη ρύθμιση θεμάτων της ΕΛΤΕ και αναμόρφωση του Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

    Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το email του υπουργού Οικονομικών για όσους αναμεταδίδουν το σήμα της, όπως είπε ο βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος.

    Την εντολή για το κλείσιμο για την ΕΡΤ και το email με το οποίο απειλούνται οι ιδιωτικοί σταθμοί που αναμεταδίδουν το σήμα της ΕΡΤ, κατήγγειλε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

    Ο βουλευτής είπε ότι «είναι επικίνδυνη η αντίληψη που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο ή να αποτελέσουν παράγοντα που θα απομειώσει τη δημόσια περιουσία». «Ουσία αυτής της δήλωσης είναι να χτυπηθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και το κλίμα αλληλεγγύης», είπε ο κ. Καραθανασόπουλος.

    «Απαιτούμε», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «να πάρετε πίσω αυτή την κατάπτυστη εντολή και το email. Ο 902 θα συνεχίζει παρά τις απειλές να εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη των εργαζομένων της ΕΡΤ».
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63843372
    13/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin