Sunday, June 9, 2013

Συναγερμός και στην Ουγγαρία-Φουσκώνει επικίνδυνα ο Δούναβης

 -


Μάχη για να σώσουν τη Βουδαπέστη από τα φουσκωμένα νερά του Δούναβη δίνουν οι αρχές στην Ουγγαρία, με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπαν να τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην πλημμυρίσει η πόλη.
Ήδη η στάθμη των υδάτων του ποταμού ανέρχεται στα 8,83 μέτρα, καταρρίπτοντας ακόμα και το ιστορικά υψηλό των πλημμυρών του 2006.



Τουλάχιστον 1200 άνθρωποι από 28 πόλεις και χωριά έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους ενώ κλειστοί παραμένουν 44 οδικοί άξονες.


www.sigmalive.com
9/6/13
-
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

2 comments:

  1. Στη Σερβία προετοιμάζονται για τις πλημμύρες, ξεκίνησε η απομάκρυνση ανθρώπων.....

    Στη Σερβία ξεκίνησε η προετοιμασία για την απομάκρυνση των κατοίκων από περιοχές, που μπορούν να πλημμυρίσουν από τις αναμενόμενες στα μέσα της βδομάδας πλημμύρες.

    Η στάθμη του νερού στο Δούναβη ανεβαίνει κάθε μέρα και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Εκτάκτων Καταστάσεων του ΥΠΕΣ, θα φτάσει στο μέγιστο επίπεδο στις 12-13 Ιουνίου.
    Αυτήν την ώρα πιο επικίνδυνη είναι η κατάσταση στο δήμο Μπέοτσιν, όπου ήδη ξεκίνησαν να πλημμυρίζουν ορισμένα χωριά. Εκεί γίνεται απομάκρυνση των ανθρώπων και των περιουσιών τους.
    http://greek.ruvr.ru/2013_06_09/115417747/
    9/6/13

    ReplyDelete
  2. Γερμανία: 41.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των πλημμύρων....
    Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Αρχές της Βουδαπέστης, πρωτεύσας της Ουγγαρίας, καθότι τα φουσκωμένα νερά του Δούναβη αναμένεται να φτάσουν στην πόλη το βράδυ της Κυριακής.....

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/234569/germania-41000-anthropoi-egateleipsan-tis-esties-tous-logo-ton-plimmuron/#ixzz2VkcdLNoy
    9/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin