Thursday, June 13, 2013

Η “αιχμή” Βενιζέλου στον Σαμαρά: Εμείς δεν έχουμε ρίξει πότε κυβέρνηση

«Είναι αίτημα να έχουμε μια ΕΡΤ ανεξάρτητη και απογαλακτισμένη από την πολιτική εξουσία. Είμαστε συνεπώς υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αλλά με την ΕΡΤ εν λειτουργία», δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος.

«Είμαστε αντίθετοι με το μαύρισμα της ΕΡΤ. Ταυτιζόμαστε με το φρόνημα του ελληνικού λαού, με το φρόνημα του ελληνισμού. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαταράξει την πολιτική σταθερότητα. Κάποιοι άλλοι το έκαναν αυτό. Πολιτική σταθερότητα σημαίνει καθαρή προγραμματική συμφωνία. Μπορούμε να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο κυβέρνησης συνεργασίας εθνικής ανάγκης, αλλά αυτή δεν αντιμετωπίζεται με συγκαλύψεις, με μονομερείς ενέργειες, με τετελεσμένα», είπε ο κ. Βενιζέλος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.



Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ του έκανε «μεγάλη τιμή» στον κ. Σαμαρά να αποδεχθεί να είναι πρωθυπουργός. Να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν είναι μονοκομματική κυβέρνηση η οποία ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους, αλλά μια κυβέρνηση που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη θεσμική ισοτιμία ανεξαρτήτως του συσχετισμού δυνάμεων.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα ούτε υπευθυνότητας ούτε αποφασιστικότητας και αν κάποιοι νομίζουν ότι φοβάται το ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπικούς δήθεν λόγους έχουν τραγικό λάθος. «Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές. Πιέσεις, απειλές, σενάρια εκβιασμοί και μυθεύματα περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί, basta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

http://olympia.gr
13/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment:

  1. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές....

    «Επιμένει η Δημοκρατική Αριστερά στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. H κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».

    Με αυτή τη δήλωση, αμέσως μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κ. Κουβέλης, με τη δήλωση αυτή, έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, εν όψει της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

    Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος, Φώτης Κουβέλης, ζήτησε να εγκριθεί η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για άμεση άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και της άμεσης επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.

    Η πρόταση του κ. Κουβέλη εγκρίθηκε από τα κομματικά όργανα και βάση αυτής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Δευτέρας.

    Επίσης, συμφωνήθηκε να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν ζητηθεί, όταν δεν θα πληρούνται οι δύο προηγούμενες προϋποθέσεις που αφορούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στο άνοιγμα της ΕΡΤ.

    Παράλληλα υπήρξαν εισηγήσεις σε περίπτωση που βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με τους άλλους δύο εταίρους, να υπάρξει ανασχηματισμός.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
    13/6/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin