Tuesday, June 11, 2013

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Borut Pahor, στο ΕΚ: η ΕΕ χρειάζεται σύνταγμα

Ένα νέο σύνταγμα που θα δώσει στην ΕΕ τα μέσα να αντιμετωπίσει την κρίση, να διασφαλίσει την ειρήνη στην Ευρώπη και να προστατέψει την ευημερία των Ευρωπαίων, είναι εκείνο που απαιτεί η Ένωση σήμερα, τόνισε ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Borut Pahor, μιλώντας στο ΕΚ την Τρίτη 11 Ιουνίου.

"Η Συνθήκη της Λισαβόνας που ισχύει σύντομα δεν θα επαρκεί πια για την υπεράσπιση των συμφερόντων των λαών που εκπροσωπείτε", προειδοποίησε τους ευρωβουλευτές ο πρόεδρος της Σλοβενίας, σημειώνοντας ότι ήδη σήμερα η ΕΕ προσπαθεί να πολεμήσει την κρίση με ανεπαρκή θεσμικά εργαλεία.


Εξηγώντας την ανάγκη βαθύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο Σλοβένος πρόεδρος σημείωσε ότι "η συνεργασία φέρνει την ειρήνη και η ειρήνη την ευημερία" και προσδιόρισε τις ευρωεκλογές του 2014 ως αφετηρία για την εξέταση των αλλαγών που απαιτούνται.

Από την πλευρά του, απαντώντας ο πρόεδρος του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, σημείωσε ότι οι προτάσεις του Pahor σίγουρα θα προκαλέσουν ποικίλες αντιδράσεις, για να επισημάνει ότι η δυνατότητα που παρέχει για ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο κάνει το ΕΚ απαραίτητο για την Ευρώπη.

.europarl.europa.eu/news/el
11/6/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin