Wednesday, July 3, 2013

Στο τραπέζι «πάγωμα» της δόσης για 3 μήνες

 Παζάρια τρόικας-κυβέρνησης υπό την πίεση των αντιδράσεων...

Νέο αδιέξοδο για τις απολύσεις προέκυψε στη συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τετάρτη. Την ίδια ώρα αξιωματούχος της ευρωζώνης λέει στο Reuters, πως η καταβολή της επόμενης δόσης ίσως «παγώσει» για τρεις μήνες, αν η κυβέρνηση δεν πείσει για την επίτευξη των στόχων στις “μεταρρυθμίσεις”. 
 Επίσης ο ίδιος σημείωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται το σύνολο της δόσης για τους επόμενους δυο μήνες, ενώ προσέθεσε ότι πιθανό η δόση να δοθεί σε δόσεις και όλα εξαρτιούνται από τις πράξεις και τις δράσεων των δεσμεύσεων.

Οπότε, νέα συνάντηση θα έχει ξανά την Πέμπτη στις 10 το πρωί η τρόικα με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η τρόικα, που έφθασε στο υπουργείο στις 11 το πρωί, αποχώρησε στις 12.30, προκειμένου η διαπραγμάτευση να συνεχισθεί αύριο.
Επίσης, η τρόικα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.
Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φλέγοντα θέματα είναι η παράταση της προθεσμίας για την κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και το θέμα του συνυπολογισμού ή όχι των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ στον αριθμό των 4.000 απολύσεων, για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί.
Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτημα παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης δημοτικών υπαλλήλων. 

Μαλιά κουβάρια
Την Τρίτη το Ρόιτερς είχε μεταδώσει ότι η τρόικα θέτει διορία τριών ημερών προς την Ελλάδα ώστε να πείσει ότι κινείται προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων κάτι που διέψευσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι "είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία".
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν επί του ζητήματος την Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά σύμφωνα με τον αξιωματούχο δεν είναι πιθανό να καθυστερήσουν τις πληρωμές
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε αστείο το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ. 
 http://www.enet.gr
3/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin