Sunday, July 14, 2013

Πλάκωσαν τα κοράκια για τα κόκκινα δάνεια. 9 distress funds ήρθαν από το εξωτερικό

Θα τα αγοράσουν από τις τράπεζες σε μειωμένες τιμές και θα «αναλάβουν» να εισπράξουν τις δόσεις από όσους δεν έχουν....

Πυρετός στους διεθνείς κερδοσκόπους των αγορών που αναζητούν το νέο Ελντοράντο με την απόκτηση δανείων από ελληνικές τράπεζες προκειμένου να εγγράψουν υπεραξίες στα χαρτοφυλάκιά τους από τα χρεοκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά.

Μόνο αυτή την εβδομάδα έφτασαν στην Αθήνα, ανεξάρτητα και έχοντας κλείσει ο καθένας τα δικά του ραντεβού, στελέχη έξι διαφορετικών εξειδικευμένων funds, τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, έχοντας έναν στόχο: να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές ελληνικά δάνεια. Και μάλιστα οποιουδήποτε είδους: επιχειρηματικά, στεγαστικά, προσωπικά, ναυτιλιακά και ό,τι άλλο επισφαλές ή «κόκκινο δάνειο» έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες.


Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πυροδότησε την έναρξη ενός ιδιότυπου παζαριού για την αγορά δανείων.

Διαβάστε περισσότερα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί
http://www.protothema.gr
14/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ (+VIDEO):

 

2 comments:

  1. Πληρώνεις και γλυτώνεις τις χειροπέδες...

    Χειροπέδες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα γλυτώνουν όσοι κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», εφόσον εντός 20 ημερών πληρώσουν τοις μετρητοίς πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές Αρχές.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», το Υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική διάταξη την οποία φέρνει άμεσα στη Βουλή παρέχει καθεστώς φοροαμνηστίας, που προβλέπει ότι η αποπληρωμή-εξπρές των βεβαιωμένων προστίμων... απεγκλωβίζει τους φοροφυγάδες από την τσιμπίδα της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος».
    http://www.zougla.gr/money/article/plironis-ke-glitonis-tis-xiropedes
    14/7/13

    ReplyDelete
  2. Τρ. Πειραιώς: Φτιάχνει φορέα διαχείρισης «κόκκινων δανείων»...

    Τράπεζα αναδιάρθρωσης και διαχείρισης επισφαλών επιχειρηματικών δανείων μέσω της ανάπτυξης ενός εξειδικευμένου στα θέματα αυτά φορέα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ομίλου Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.

    Η πρωτοβουλία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για μια συνολικότερη παρέμβαση στο ζήτημα των “κόκκινων δανείων” προβλέπει έναν φορέας που θα είναι σε θέση να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα με την τραπεζική τους χρηματοδότηση και θα τους παρέχει συνολικές λύσεις, ώστε να είναι δυνατό να επανέλθει σε ανταγωνιστική λειτουργία μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης.

    Στην περίπτωση που φορέας αυτός θα είναι η Γενική Τράπεζα θα πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου της Γενικής, με την παροχή δικαιωμάτων συμμετοχής κατά προτεραιότητα στους ιδιώτες μετόχους που αποτελούν το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε ο Σάλλας.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις αναδιαρθρώσεις δανείων καταναλωτικής και στεγαστικής πίστης νοικοκυριών ο Σάλλας, επισήμανε ότι ο όμιλος θα συνεχίσει να προχωρεί σε ρυθμίσεις δανείων διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό όσα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν προβλήματα. ....http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=374844
    15/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin