Monday, July 1, 2013

ΥΠΕΞ: Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ σχετικά με την ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υποδεχόμαστε την Κροατία ως το 28ο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Η Πολιτική Διεύρυνσης της Ε.Ε., ακόμα και στην περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, συνεχίζει να παράγει αποτελέσματα και να συμβάλει στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη και, ειδικότερα, στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Περιοχή άμεσης γειτνίασης, με την οποία μας συνδέουν στενοί πολιτικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί.



Η εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου, η τήρηση, στην πράξη, σχέσεων καλής γειτονίας και η διευκόλυνση της οικονομικής συνεργασίας αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της διευρυνσιακής διαδικασίας με προφανή σημασία για την Ελλάδα.

Με την ένταξη της Κροατίας, η Ε.Ε. επιβεβαιώνει, ότι η Ένωση παραμένει πιστή στις υποσχέσεις της, όταν οι υποψήφιες χώρες εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις και τα προαπαιτούμενα». 

 http://www.mfa.gr
1/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin