Monday, July 8, 2013

Φ. Κουβέλης: Η ευρωπαϊκή πολιτική δεν αντιμετωπίζει την ανεργία. Είναι διεκδικήσεις όχι μόνον της Ελλάδας αλλά συνολικά όλης της Ευρώπης

Την ανάγκη αντιμετώπισης του «τεράστιου προβλήματος της ανεργίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ανρί Μαλόζ. 

Όπως είπε, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αυτή η κοινωνία αρνείται σε μεγάλο μέρος των πτυχών της την ευρωπαϊκή πολιτική, ακριβώς  διότι δεν αντιμετωπίζεται το τεράστιο ζήτημα της ανεργίας, «μια ανεργία η οποία καλπάζει πάνω από το 27% και στην κυριολεξία έχει ρημάξει τους νέους και τις νέες με το δεδομένο ότι η ανεργία τους ξεπερνάει το 57%».


Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ακόμη πως μεγάλο αρνητικό για την ασκούμενη πολιτική είναι η απουσία των απόψεων, των γνωμών, των θέσεων, των διεκδικήσεων των κοινωνικών εταίρων.

«Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτατα προς την επί της ουσίας οικονομική και πολιτική ενοποίησή της, να χαλαρώσει, να αλλάξει την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ύφεσης και, βεβαίως, να δει ως ζήτημα άμεσης  προτεραιότητας μια ανάπτυξη με ενταγμένη την απασχόληση σε αυτή την ανάπτυξη» πρόσθεσε, τονίζοντας πως αυτά είναι διεκδικήσεις όχι μόνον της Ελλάδας αλλά συνολικά όλης της Ευρώπης, «η οποία ή θα προχωρήσει μπροστά ή θα παραμένει καθηλωμένη  και αμφισβητούμενη από τους Ευρωπαίους πολίτες». 
http://www.naftemporiki.gr
8/7/13
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin