Monday, July 1, 2013

Μάρτιν Σουλτς: «Οι ΗΠΑ μεταχειρίζονται τους φίλους τους σαν εχθρικές δυνάμεις»

«Έτσι φερόταν παλιότερα η KGB» δηλώνει ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος της Ευρωβουλής ...

«Πληροφορούμαι με κατάπληξη ότι οι ΗΠΑ συμπεριφέρονται στους στενότερους φίλους τους όπως σε εχθρικές δυνάμεις. Το να μην μπορεί να νιώσει κανείς ασφαλής σε κανένα χώρο, το ότι ίσως παρακολουθούνταν πρεσβείες, σε αυτά ήταν κανείς συνηθισμένος παλαιότερα με την KGB» δήλωσε τη Δευτέρα σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.


 Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση των υπουργών εργασίας της Ε.Ε. και των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων την Τετάρτη στην καγκελαρία του Βερολίνου με θέμα την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, επισημαίνει ότι έχει καθοριστική σημασία το να διατεθούν τα προβλεπόμενα έξι δισεκατομμύρια ευρώ σε αυτό το σκοπό και οι χώρες που πλήττονται να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα. «Το να πιστεύει κανείς ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους μόνο μέσω της εξαγωγής του γερμανικού διττού συστήματος εκπαίδευσης είναι σίγουρα σφάλμα» τόνισε. 

 Στο ερώτημα, εάν αναμένει υψηλό ποσοστό συμμετοχής στις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ.Σουλτς απάντησε,  ότι η συμμετοχή θα είναι υψηλή, μόνο εάν γίνει μια μάχη ιδεών και προσωπικοτήτων για το μέλλον της Ευρώπης και όχι σε μία στείρα εκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα σε φιλοευρωπαϊστές και αντιευρωπαϊστές.
www.tovima.gr
1/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin