Friday, July 19, 2013

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Τράπεζα Πειραιώς. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των «ραγδαίων εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο»

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Όμιλος.
Το πρόγραμμα αποχώρησης δεν προβλέπει ανώτατο όριο στον αριθμό αποδοχής των αιτήσεων. Κύκλοι της Τράπεζας, εντούτοις, σημείωναν πως αναμένεται να αποχωρήσει ποσοστό κοντά στο 10% των 18.000 εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή του, ο Όμιλος σημειώνει πως αυτή η κίνηση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των «ραγδαίων εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο».



«Ο Όμιλος με τις στρατηγικές κινήσεις που πραγματοποίησε έχει πετύχει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές», αναφέρεται και συμπληρώνει: «Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που συνεχίζεται, σε συνδυασμό με τις ευρύτερες αλλαγές, επιτάσσει κινήσεις προσαρμογής της λειτουργίας του Ομίλου στα νέα δεδομένα».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «η Διοίκηση του Ομίλου καθ' όλο το διάστημα των αντίξοων οικονομικών συνθηκών κινήθηκε με βαθύ αίσθημα ευθύνης, με κύριο στόχο τη διατήρηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό των θέσεων εργασίας παράλληλα με τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ευημερίας του Ομίλου και του ανθρώπινου δυναμικού του που είναι αλληλένδετα».

Στο κρίσιμο αυτό σημείο, λοιπόν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εξετάζοντας κοινωνικά υπεύθυνες επιλογές και σταθμίζοντας το μακροπρόθεσμο συμφέρον των εργαζομένων, αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία Πρόγραμμα Αποχώρησης, θέλοντας να δώσει κίνητρο στους εργαζόμενους εκείνους που θέλουν να προσανατολιστούν σε άλλες προσωπικές επιλογές».

 http://www.zougla.gr
19/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin