Friday, July 19, 2013

Γλέζος: Δόλια προσπάθεια, αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο, να αφανιστεί!

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου σχετικά με όσα αρνήθηκε και όσα παραδέχτηκε ο Β. Σόιμπλε...  

«Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της 18ης Ιουλίου 2013 στις 17:50, αναγκάστηκε να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου» τονίζει στη δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος.

«Νωρίτερα το μεσημέρι, στη 13:30, είχε προηγηθεί η συμβολική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και εμού του ιδίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».


«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι: «Θα γνωρίζετε ότι είμαι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που το 1995 το Νοέμβριο έθεσα, με ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση, το θέμα αυτό, και για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο. Βεβαίως, η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σβήστηκε όλη αυτή η υπόθεση. Ο Μανώλης Γλέζος συνεχώς υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει μία πρόοδος στο θέμα αυτό».
Προηγουμένως, ο κ. Σόιμπλε στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του προς το ΣΚΑΙ, η οποία είχε προηγηθεί πολλές ώρες πριν, είχε αρνηθεί τα πάντα.

Σημειώνω ότι καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο κ. Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο.

Υπάρχει επίσης ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στον κ. Σόιμπλε, το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι».

Συμειώνεται πως χθες ερωτηθείς ο κ. Σόιμπλε για το θέμα του υποχρεωτικού κατοχικού δανείου, μίλησε μεν «για συνεχιζόμενη ευθύνη για τη μεγαλύτερη κρίση στην ευρωπαϊκή ιστορία με τη δικτατορία των ναζί του Χίτλερ», όμως, έσπευσε να προσθέσει ότι «πρέπει να δούμε τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα. Αλλά, αυτό είναι τελείως διαφορετικό με το θέμα των επανορθώσεων που έχει ρυθμιστεί με τη συνθήκη του Λονδίνου. Με αυτό συμφώνησε και η Ελλάδα μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου».
 http://www.epikaira.gr
19/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

  1. Τσίπρας: Ιστορικό χρέος η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων

  2. Παράθυρο Σόιμπλε για το κατοχικό δάνειο ...Ωστόσο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις...

-------------------



---


ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ





-

---
Σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αθήνα, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει “προκαταλήψεις” όπως είπε, για το άτομό του, ενώ παράλληλα μίλησε εκτενώς για το ζήτημα του κατοχικού δανείου της Γερμανίας και των πολεμικών αποζημιώσεων για τις οποίες μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “Έχουμε αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες από οποιονδήποτε άλλο λαό για το ασύγκριτα τρομακτικό παρελθόν μας”. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το αν είναι λογικό η Γερμανία να απαιτεί από την Ελλάδα να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει από την Ευρώπη, τη στιγμή που εκείνος εκείνος απορρίπτει την επιστροφή των γερμανικών χρεών από την περίοδο της Κατοχής. “Λογικό είναι σίγουρα”, απάντησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εξήγησε: “Πρώτα από όλα πρέπει κανείς να διαχωρίσει τα δύο ζητήματα. Σε ό,τι αφορά στις επανορθώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το θέμα έχει διευθετηθεί νομικά με τη συμφωνία του Λονδίνου και τη συμφωνία “2+4″ για τη γερμανική ενοποίηση του 1990. Και με την αντίστοιχη συμφωνία του ΟΟΣΑ το θέμα έχει λυθεί. Με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας” τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, οποίος ωστόσο προσέθεσε: “Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Γερμανοί μπορούν να απαρνηθούν το παρελθόν τους. Ίσως να μην το έχουμε κάνει κατανοητό όπως θα έπρεπε στην Ελλάδα:

Πηγή: ekorinthos.gr
Διαβάστε περισσότερα



Σοιμπλε ΣΚΑΙ από allthewebnews

1 comment:

  1. Μέρκελ: «Όχι» για κούρεμα και πολεμικές αποζημιώσεις...

    «Η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, απορρίπτοντας το ελληνικό αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις. ....http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=375604
    19/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin