Friday, July 5, 2013

Με αποδοκιμασίες η αποχώρηση της τρόικας - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Μητσοτάκη

Σε κλοιό διαδηλωτών της ΠΟΕ - ΟΤΑ βρέθηκε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ολοκληρώθηκε δίωρη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα.

Τη συγκέντρωση των συνδικλαιστών και εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ πυροδότησε το σχέδιο μετάταξης 4.000 εργαζομένων από τη Δημοτική Αστυνομία στην ΕΛΑΣ που σύμφωνα με πληροφορίες εκπονεί η ελληνική πλευρά προκειμένου να πείσει την τρόικα για την υλοποίηση της κινητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον σημερινό Τύπο, η πρόταση δεν έχει αντιμετωπιστεί κατ΄αρχήν αρνητικά από την τρόικα, ενώ θετική είναι η ανάλογη στάση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
Σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ανέφερε ότι «δεν έχουν λάβει κάποια ενημέρωση για σχέδιο ενσωμάτωσης της Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛΑΣ».
Πρόσθεσε δε, ότι θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και εξέφρασε απερίφραστα τη διαφωνία του στο σχέδιο.
«Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να καταργηθεί η δημοτική αστυνομία. Διαφωνούμε πλήρως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ασκούνης.
«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης στην ΕΛΑΣ, των αστυνομικών της Δημοτικής Αστυνομίας, ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος στην ίδια εκπομπή.
«Δεν είναι δυνατόν επειδή βρήκαμε εύκολο στόχο την τοπική αυτοδιοίκηση να παίρνουμε χίλιους, δύο, τρεις χιλιάδες και να τους μετακινούμε» σχολίασε ο ίδιος.
http://www.ethnos.gr
5/7/13

1 comment:

  1. Αντιδρά στη μεταφορά της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης η ΚΕΔΕ....

    Την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και στη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκφράζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

    Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, «ουδέποτε είχε τεθεί τέτοιο θέμα, πολλώ δε μάλλον συζητηθεί με την κυβέρνηση». Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει με επείγον έγγραφο συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον υπουργό Εσωτερικών την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν την κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, για την οποία «η ΚΕΔΕ έχει διατυπώσει συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να αντιμετωπισθούν οι λειτουργικές ανάγκες των δήμων με ορθολογικό τρόπο». Ήδη, τις επόμενες ώρες, η ΚΕΔΕ προσπαθεί να ορίσει συνάντηση με τους δυο αρμόδιους υπουργούς, Κ. Μητσοτάκη και Ιω. Μιχελάκη.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ασκούνης χαρακτήρισε «παγκόσμια πρωτοτυπία την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας» και σημείωσε ότι «δεν μπορεί τις αστοχίες της κυβέρνησης να τις καλύψει η Δημοτική Αστυνομία».......http://www.capital.gr/News.asp?id=1829951
    5/7/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin