Thursday, July 4, 2013

Με διαδηλώσεις θα απαντήσουν οι οπαδοί του Μόρσι

Η Εθνική Συμμαχία Υποστήριξης της Νομιμότητας, μία ισλαμιστική συμμαχία της οποίας ηγείται η Μουσουλμανική Αδελφότητα, κάλεσε το βράδυ της Πέμπτης τους Αιγύπτιους πολίτες να διαδηλώσουν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, σε μία κινητοποίηση που τιτλοφόρησε «Παρασκευή της Απόρριψης» εναντίον της αποπομπής του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Η λεγόμενη Εθνική Συμμαχία Υποστήριξης της Νομιμότητας «καλεί τον αιγυπτιακό λαό να βγει στους δρόμους και να κινητοποιηθεί ειρηνικά» μετά τις προσευχές της Παρασκευής, «για να πει ‘Όχι’ στις συλλήψεις από το στρατό, ‘Όχι’ στο στρατιωτικό πραξικόπημα».



Το κάλεσμα αυτό δόθηκε στην δημοσιότητα κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου σε ένα τέμενος όπου οι υποστηρικτές του Μόρσι κάνουν καθιστική διαμαρτυρία από την περασμένη εβδομάδα.

Την περιοχή έχει περικυκλώσει, με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και στρατιώτες ο στρατός από την Τετάρτη, όταν προχώρησε στην ανατροπή του Μόρσι, αλλά δεν έχει κινηθεί για να απομακρύνει τους διαδηλωτές. 

 http://www.zougla.gr
4/7/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin