Friday, July 12, 2013

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο. Τροπολογία για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Κατατέθηκαν στη Βουλή το απόγευμα οι τροπολογίες για τη Δημοτική αστυνομία  και για την επέκταση της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και στις Γ.Γ της κυβέρνησης, ενώ το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής, το πρωί, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.  

Ψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ενώ την αντίθεσή της εξέφρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά και με την αντίρρηση της ΔΗΜΑΡ, η οποία προανήγγειλε ότι θα καταψηφίσει το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στην αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Ωστόσο, το κρίσιμο είναι εάν θα κατορθώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να διατηρήσουν σύσσωμες τις δυνάμεις των 155 βουλευτών που διαθέτουν στη Ολομέλεια της βουλής, όπου το νομοσχέδιο συζητείται ως επείγον τη προσεχή Τρίτη και Τετάρτη και το βράδυ της δεύτερης ημέρας τίθεται σε ψηφοφορία. Το ΚΚΕ κατέθεσε ήδη αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Καθώς και στα δύο κόμματα οι φωνές των διαφωνούντων βουλευτών εντείνονται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο «ΒΗΜΑτοδότης», από τη ΝΔ άρχισαν οι προειδοποιήσεις ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με σύστημα λίστας... Ο νέος γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, δεν έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά δήλωσε σίγουρος ότι το συμφέρον της πατρίδας είναι πάνω απ΄όλα και παρά τις επιφυλάξεις επειδή το πολυνομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί.

Η τροπολογία Μιχελάκη για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, κατέθεσε την τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα ο καθορισμός της διαδικασίας ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την τροπολογία, το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας. Δεύτερο προεδρικό διάταγμα θα ρυθμίζει θέματα σύστασης, οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών στις οποίες θα ενταχθούν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ με υπουργική απόφαση θα ρυθμίζεται το είδος, το αντικείμενο και η διάρκεια εκπαίδευσης των δημοτικών αστυνομικών, μετά την ένταξή τους στην ΕΛΑΣ.

Η τροπολογία Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα στις Γενικές Γραμματείες
Τροπολογία σύμφωνα με την οποία ισχύει και για Γενικές Γραμματείες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού καθώς και στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού το μέτρο της διαθεσιμότητας, κατέθεσε το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα αρνητικά σχόλια για εξαιρέσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας.
Η επέκταση της διαθεσιμότητας θα γίνει με την ίδια διαδικασία των τριμελών ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων.
 http://www.eklogika.gr
12/7/13
--
-
 ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin