Monday, July 1, 2013

Η NSA παρακολουθεί την ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ και άλλες διπλωματικές αποστολές

O Αμερικανός φυγάς Edward Snowden έφερε νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική υπηρεσία NSA δεν κατασκόπευε μόνο τους Aμερικανούς πολίτες και τις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλες 38 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, αναφέρει η ιστοσελίδα Press Project και δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian.
Οι πληροφορίες αυτές, όπως και τα δημοσιεύματα του περιοδικού “Der Spiegel”, έχουν καταφέρει ισχυρό πλήγμα στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους και εάν δεν επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις θα οδηγηθούν σε οξύτατη κρίση.
Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικυρηγμένος πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.

Μεταξύ των 38 στόχων βρίσκεται η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, μαζί με τις ευρωπαϊκές αποστολές και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν περιλαμβάνει ως στόχο τη Γερμανία, παρόλο που το περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε χθες ότι οι Η.Π.Α. κατασκόπευαν στόχους εντός της Γερμανίας. Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη διαμαρτυρηθεί και απαιτεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η κατασκοπεία των ευρωπαϊκών επιτροπών γίνεται για την απόκτηση εσωτερικών πληροφοριών προκειμένου οι ΗΠΑ να γνωρίζουν τις πολιτικές διαφωνίες για τα διεθνή ζητήματα μεταξύ των κρατών-μελών. Το κωδικό όνομα της επιχείρησης κατασκοπείας στην Ευρώπη φέρει το όνομα «Perdido» και το σχέδιο περιλαμβάνει τη συγκέντρωση δεδομένων με τη χρήση ηλεκτρονικών κοριών και την πλήρη αντιγραφή ολόκληρων σκληρών δίσκων.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που έκλεψε και αποκάλυψε ο Snowden, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας. Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωναμε δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθύρες το 1900).
Ο 30χρονος Snowden, που διέφυγε από το Hong Kong, εδώ και μία εβδομάδα φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στο transit του αεροδρομίου της Μόσχας και περιμένει την απόφαση του Εκουαδόρ για τη χορήγηση ασύλου αφού το διαβατήριό του έχει ήδη ακυρωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση.


Πηγή: Guardian, The Press Project
Read more: http://mignatiou.com/?p=7461#ixzz2XlQ62De1

30/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments:

  1. Κοριό και στην έδρα του ΟΗΕ είχε βάλει η NSA σύμφωνα με το Σπίγκελ...Κατασκόπευε και την επίσημη αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Νέα Υόρκη...

    Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ είχε βάλει κοριό στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ανέφερε σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
    Επικαλούμενο μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ που περιήλθαν στην κατοχή του φυγά, πρώην συμβούλου των μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, το Σπίγκελ ανέφερε πως τα αρχεία δείχνουν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκόπευαν συστηματικά άλλα κράτη και θεσμούς.
    Σύμφωνα με το Σπίγκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η εδρεύουσα στη Βιέννη Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ ήταν ανάμεσα στους στόχους των πρακτόρων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
    Το καλοκαίρι του 2012, ειδικοί της NSA κατάφεραν να εισβάλουν στο σύστημα βιντεο-διάσκεψης του ΟΗΕ και να σπάσουν το σύστημα κωδικών του, σύμφωνα με ένα από τα έγγραφα που επικαλείται το Σπίγκελ.
    "Η κυκλοφορία δεδομένων μας δίνει εσωτερικές βίντεο-τηλεδιασκέψεις των Ηνωμένων Εθνών (ναι!)", αναφέρει ένα έγγραφο που επικαλείται το Σπίγκελ, προσθέτοντας πως μέσα σε τρεις εβδομάδες ο αριθμός των αποκωδικοποιημένων επικοινωνιών έφθασε τις 458 από 12.
    Εσωτερικά αρχεία δείχνουν επίσης πως η NSA κατασκόπευε την επίσημη αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Νέα Υόρκη μετά τη μετακόμισή της σε νέες αίθουσες το φθινόπωρο του 2012. Ανάμεσα στα έγγραφα που αντιγράφηκαν από τον Σνόουντεν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της NSA είναι σχέδια της αποστολής της ΕΕ, η τεχνολογική υποδομή της και οι σέρβερ της.
    Σύμφωνα με τα έγγραφα, η NSA διαχειρίζεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης (κοριών) σε περισσότερες από 80 πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο που αποκαλείται "Υπηρεσία Ειδικής Συλλογής". "Η επιτήρηση είναι εντατική και καλά οργανωμένη και έχει μικρή ή καθόλου σχέση με την απόκρουση τρομοκρατών", έγραψε το Σπίγκελ.....http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=186295
    25/8/13

    ReplyDelete
    Replies
    1. US-Geheimdienst hörte Zentrale der Vereinten Nationen ab...

      Neue Dokumente belegen nach SPIEGEL-Informationen: Selbst die Zentrale der Vereinten Nationen in New York wurde vom US-Geheimdienst NSA abgehört, obwohl ein Abkommen genau das untersagt. Auch das US-Konsulat in Frankfurt diente als Lauschposten.....http://www.spiegel.de/politik/ausland/nsa-hoerte-zentrale-der-vereinte-nationen-in-new-york-ab-a-918421.html
      25/8/13

      Delete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin