Wednesday, August 21, 2013

ΥΠΕΞ: Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου μετά το Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με θέμα την κατάσταση στην Αίγυπτο (21.08.2013)

ΥΠΕΞ, Τετάρτη, 21 Αύγουστος 2013 
 
Μετά το τέλος του σημερινού ΣΕΥ της ΕΕ για την Αίγυπτο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε τα εξής:

«Η σημερινή συζήτηση στο ΣΕΥ της ΕΕ ήταν ουσιαστική και κρίσιμη και τελικώς στο κείμενο των συμπερασμάτων αποτυπώθηκε μια ευρωπαϊκή θέση, δημιουργική και θετική, που μπορεί να συμβάλει στην υπέρβαση της κρίσης και στην ειρηνική εξέλιξη της κατάστασης στην Αίγυπτο που είναι μια χώρα-κλειδί για την ευρύτερη περιοχή και για πολλά μεγάλα ανοιχτά διεθνή θέματα.



Το κείμενο των συμπερασμάτων, ως σημείο σύνθεσης και ισορροπίας, επιτρέπει στην Ελλάδα να προωθήσει τις δικές της πρωτοβουλίες σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για μας, όλα αυτά έχουν πρόσθετη σημασία, λόγω της παρουσίας στην Αίγυπτο των ελληνικών κοινοτήτων και του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».

 mfa.gr
21/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Περιορισμούς στον εξοπλισμό προς την Αίγυπτο αποφάσισε η ΕΕ...

    Να απαγορεύσει την εξαγωγή εξοπλισμού στην Αίγυπτο για “εσωτερική καταστολή” αποφάσισε την Τετάρτη η ΕΕ αλλά να διατηρήσει την ανθρωπιστική βοήθεια, μεταδίδει το BBC.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως προκειμένου να υιοθετήσουν μια κοινή στάση με στόχο να τερματιστεί η βία στη χώρα.

    Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον φέρεται να είπε ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφώνησαν να αναθεωρήσουν τη βοήθεια προς την Αίγυπτο αλλά ότι η βοήθεια στις ευάλωτες ομάδες θα συνεχιστεί, σύμφωνα με το Reuters.

    Στο μεταξύ τη νύχτα συνελήφθησαν στην Αίγυπτο ακόμα δύο σημαίνοντα πρόσωπα στους κόλπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Πρόκειται για τον ιεροκήρυκα Σαφουάτ Χεγκάζι και τον Μουράντ Αλι, εκπρόσωπο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=381285
    21/8/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin