Monday, August 5, 2013

Συντάξεις - Εφάπαξ:Αλαλούμ στα ασφαλιστικά ταμεία. 550 ασφαλισμένοι έχουν αποβιώσει χωρίς να τους έχει καταβληθεί το βοήθημα.

Συνολικά 360.000 είναι οι αιτήσεις που υπέβαλαν οι δικαιούχοι για συντάξεις και εφάπαξ με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου στα ασφαλιστικά ταμεία λόγο του όγκου και του αριθμού των αιτήσεων.
Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν σύμφωνα με το «Έθνος» 155.00 αιτήματα για κύρια και επικουρική σύνταξη. Όσον αφορά στον ΟΓΑ, περί τους 60.000 αγρότες υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε αναμονή για τη σύνταξη. Ενδεικτικό είναι για την έκδοση της σχετικής απόφασης οι αγρότες ενδέχεται να περιμένουν ακόμη και ένα χρόνο!



Η ίδια εικόνα επικρατεί και στο Δημόσιο, καθώς ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται από 12 έως 24 μήνες και οι αιτήσεις έχουν φτάσει στις 30.000.

Ένα άλλο «αγκάθι» για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι το εφάπαξ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σήμερα λαμβάνουν το εφάπαξ όσοι κατέθεσαν τα σχετικά έγγραφα το 2011. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις εντοπίζονται στο Δημόσιο, καθώς ενδεικτικά, 550 ασφαλισμένοι έχουν αποβιώσει χωρίς να τους έχει καταβληθεί το βοήθημα.

www.zougla.gr
5/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin