Thursday, August 29, 2013

Η Αθήνα αναζητά τα «ανταλλάγματα». Για συνδρομή στον πόλεμο που έρχεται.-Η Αθήνα δεν θα επιλέξει την οδό της ουδετερότητας.

Σοφία Βούλτεψη
29/08/2013

Παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε χθες η κρίση στη Συρία και το ενδεχόμενο ανάμιξης της χώρας μας στην επαπειλούμενη πολεμική σύρραξη.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας μίλησε για «χαμηλή νέφωση» και κάλεσε αυτούς που όπως είπε λαμβάνουν τις αποφάσεις να μετρήσουν πολύ προσεχτικά τις κινήσεις τους.

Με δεδομένο πάντως ότι θεωρείται βέβαιο πως οι Σύμμαχοι θα ζητήσουν την ελληνική συνδρομή και κυρίως χρήση της Βάσης της Σούδας, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, μετρώντας και τις διαπραγματευτικές δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για τη χώρα μας.



Σήμερα, συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ από τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων προκύπτει πως η Αθήνα δεν θα επιλέξει την οδό της ουδετερότητας.

Έτσι, η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα «ανταλλάγματα» που θα επιδιώξει η Ελλάδα, τα οποία μπορεί να σχετίζονται τόσο με την οικονομική κρίση, όσο και κυρίως με θέματα γεωστρατηγικής όπως η ΑΟΖ και οι σχέσεις με την Τουρκία, επιδιώκοντας παράλληλα αναβάθμιση της θέσης της στην περιοχή.


Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση απαιτεί να μην ανταποκριθεί η Αθήνα στις υποχρεώσεις της προς τη Συμμαχία και να αρνηθεί τη διάθεση της Βάσης της Σούδας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ζητά με επιστολή του από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη Συρία.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο μεν υπουργός των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε χθες την αισιοδοξία του για την πορεία του ΑΕΠ, η δε Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έφτασε στο σημείο να χρεώσει στην Ελλάδα την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, δηλώνοντας στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας πως η χώρα μας δεν έπρεπε να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ.

 elzoni.gr
29/8/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin