Wednesday, August 28, 2013

Συζητούν κεκλεισμένων των θυρών το βρετανικό σχέδιο για τη Συρία

Οι πρεσβευτές των πέντε μόνιμων χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), δηλαδή των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Κίνας, συναντώνται, σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών στη Νέα Υόρκη, για να εξετάσουν το βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, φαίνονται πεπεισμένοι για τις ευθύνες που βαρύνουν το καθεστώς Άσαντ, σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα. Όσο για τη θέση της Ελλάδος, αυτό που διαμηνύεται από το υπουργείο Εξωτερικών είναι πως πρέπει να δοθεί μία «διεθνής απάντηση».


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε πως η χώρας υποβάλλει σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις επιθέσεις με χημικά όπλα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και εγκρίνει τη λήψη «απαραίτητων μέτρων» για να προστατευθούν οι άμαχοι από αυτά.

«Η Βρετανία έχει σχεδιάσει μια απόφαση, με την οποία καταδικάζεται η επίθεση με χημικά όπλα από τον Άσαντ και εγκρίνονται τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθούν οι άμαχοι», έγραψε ο Κάμερον στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. «Ανέκαθεν λέγαμε πως θέλουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του έναντι της Συρίας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε».

Κάμερον και Ομπάμα, οι οποίοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για τη Συρία, συμφώνησαν ότι όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά όπλα και συμφώνησαν και οι δύο ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ευθύνη του καθεστώτος του Άσαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ισραήλ: Μερική επιστράτευση εφέδρων


Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την περιορισμένη επιστράτευση εφέδρων, την ώρα που το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο συριακών αντιποίνων έπειτα από μια ενδεχόμενη ξένη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Ο περιορισμένος αριθμός εφέδρων που επιστρατεύτηκε θα αναπτυχθεί σε «ορισμένες μονάδες που στρατοπεδεύουν στο βόρειο τμήμα της χώρας», διευκρίνισε μια ανταποκρίτρια του ραδιοσταθμού.

«Έπειτα από τις διαβουλεύσεις για την ασφάλεια που έγιναν σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν οι καθημερινές συνήθειες» των Ισραηλινών, ανέφερε ωστόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Ταυτοχρόνως είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να αμυνθεί κατά οποιασδήποτε απειλής και να απαντήσει σθεναρά σε οποιαδήποτε απόπειρα πρόκλησης βλάβης στους Ισραηλινούς πολίτες», πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013, 18:52
zougla.gr
---
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin