Thursday, August 22, 2013

Εκεί που μας χρωστάγανε…ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ως απαράδεκτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας «είδε» ο Μπερίσα την αντίδραση της Αθήνας!

Ο τέως πρωθυπουργός της Αλβανίας παρενέβη στο θέμα των γεγονότων βίας κατά κληρικών στην Πρεμετή και με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του θεώρησε ότι έπρεπε να απαντήσει στη διαμαρτυρία του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι «θεωρεί απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας τη δήλωση των ελληνικών αρχών».

Όπως ανέφερε, «η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις».



Παράλληλα, ο Σαλί Μπερίσα καταδίκασε τις πράξεις του ιδιωτικού γραφείου διεκπεραίωσης δικαστικών αποφάσεων:

«Οι σκηνές αρπαγής των ιερών αντικειμένων από το ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης της δικαστικής απόφασης, η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια, θύμισαν στους Αλβανούς σκηνές της βάρβαρης χοτζικής εποχής εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, γεγονός που «αποτελεί βαριά προσβολή για όλους τους ορθόδοξους και όλους τους Αλβανούς πιστούς».

Ο κ. Μπερίσα κατέκρινε επίσης τις πράξεις ορισμένων πιστών και ιερέων στην Πρεμετή, και δήλωσε ότι θεωρεί αξιόλογη την προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δημοτικές και θρησκευτικές αρχές.

Παρότρυνε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θρησκευμάτων στη χώρα ώστε από κοινού με τις προαναφερόμενες αρχές «να προβούν στις αναγκαίες έρευνες και να κάνουν τις δέουσες προτάσεις για μια τελική λύση έξω από κάθε κατάχρηση και καταδικαστέα αθεϊστική πράξη». 

elzoni.gr
22/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin