Thursday, August 15, 2013

ΥΠΕΞ: Τηλεφωνική επικοινωνία Αντιπροέδρου της Kυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο

ΥΠΕΞ, Πέμπτη, 15 Αύγουστος 2013
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Ο κ. Θεόδωρος διαβεβαίωσε τον κ. Βενιζέλο ότι όλοι οι ναοί και τα ιδρύματα του Πατριαρχείου είναι ασφαλή, δεν έχουν υποστεί οιαδήποτε καταστροφή και, επί του παρόντος, δεν διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο.


Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι η ελληνική πολιτεία μέσω της Πρεσβείας μας στο Κάιρο και των Γενικών Προξενείων Καΐρου και Αλεξανδρείας ευρίσκεται στην διάθεση της ελληνικής παροικίας για οτιδήποτε χρειασθεί.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος έδωσε εντολή στον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάϊρο να διακόψει άμεσα την άδεια του και να επιστρέψει στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

mfa.gr
15/8/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin