Monday, September 30, 2013

Δένδιας: Καταπολέμηση νεοναζί στο Διαδίκτυο

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζήτησε να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο Διαδίκτυο, οι οποίες προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις. 

Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δημόσιας τάξης στο Κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε και σε δράσεις νεοναζιστικών οργανώσεων. Μάλιστα, ο κ. Δένδιας ζήτησε από την αρμόδια Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να υπάρξει ειδική μέριμνα για την καταπολέμηση της δράσης νεοναζιστικών ομάδων στο διαδίκτυο, οι οποίες προτρέπουν ευθέως σε κακουργηματικές πράξεις.

Επίσης ο υπουργός τόνισε πως «μόνον τα εντεταλμένα Όργανα του Κράτους είναι αρμόδια για τη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας ασφάλειας» και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης των αρμοδιοτήτων τους από οιονδήποτε.

Ζήτησε επίσης να ενταθούν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα, όπως συνέβη το βράδυ της Κυριακής, αλλά και να υπάρξει ένα συνολικό πλέγμα ενεργειών, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται σύμμαχο τον αστυνομικό στην καθημερινότητά του και εγγυητή της διαφύλαξης της ζωής, της περιουσίας και της υπόληψής του.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, στην πύκνωση των περιπολιών έξω από υποκαταστήματα τραπεζών και ΑΤΜ, ειδικά τις ημέρες καταβολής συντάξεων, στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και της παράνομης στάθμευσης κ.α.
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 http://www.efsyn.gr/?p=124079
30/9/13

1 comment:

  1. Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί - φρουροί βουλευτών της ΧΑ...

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

    Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των αστυνομικών από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: στην οικία του 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.
    Στην οικία του 40χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, (121) φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , (15) φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , (8) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm , σπρέι πιπεριού, (4) κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

    Οι συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, είχαν διατεθεί ως φρουροί σε Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
    http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=389248
    30/9/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin