Wednesday, September 18, 2013

Παπούλιας: Να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό. -Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι

"Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό – ούτε καν μία χαραμάδα", "Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σήμερα τα ξημερώματα, στο Κερατσίνι.

"Ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφραστεί με λέξεις".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:


«Ο αποτροπιασμός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι αυτονόητος για κάθε δημοκρατικό πολίτη και η οδύνη δεν γίνεται να εκφραστεί με λέξεις.

Αυτό που, δυστυχώς, δεν είναι μέχρι τώρα αυτονόητο είναι ότι για την αντιμετώπιση του μίσους κατά της δημοκρατίας δεν αρκεί η μετάθεση ευθυνών, απαιτείται η ανάληψη ευθυνών – και άμεση.

Η θεσμική εγρήγορση και η κοινωνική αφύπνιση είναι αναγκαίοι όροι, όσο και η πολιτική ανευθυνότητα στην καταπολέμηση ενός αποκρουστικού φαινομένου. Τα μέσα υφίστανται.

Η πατρίδα μας έχει ισχυρή δημοκρατική παράδοση και ένα φωτεινό παρελθόν αγώνων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.

Έχουμε όλοι καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό – ούτε καν μία χαραμάδα».

http://www.presidency.gr/
18/9/13

1 comment:

  1. Με αιχμές η απάντηση Βενιζέλου στη δήλωση Σβόμποντα....

    Στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

    «Προφανώς ο κ. Σβόμποντα εννοεί ότι τα όργανα της ΕΕ, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που μετέχει στην τρόικα μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένα όριο δημοκρατικής αντοχής των κοινωνιών των κρατών-μελών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής.

    Οι απροκάλυπτα ναζιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές επιχειρούν να ψαρέψουν και στα θολά νερά των επιπτώσεων της κρίσης, πίσω από τις οποίες κρύβονται άνθρωποι που ούτως ή άλλως πίστευαν και πιστεύουν βαθειά στη βία και πριν και μετά την κρίση.

    Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα θεσμικά μέτρα και ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία.

    Διαβάζουμε, λοιπόν, τη δήλωση του κ. Σβόμποντα, ως μια δήλωση στήριξης που πρέπει να πάρει πρακτικά και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά»......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63890160
    18/9/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin