Tuesday, October 1, 2013

Ο ΥφΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλας παρουσίασε, σήμερα, 1-10-13, τις Πολιτικές Προτεραιότητες της επερχόμενης Ελληνικής Προεδρίας σε αντιπροσωπεία της Πολιτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Κούρκουλας περιέγραψε το πλαίσιο υπό το οποίο η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, και έκανε ειδική αναφορά στις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στους τομείς της ανεργίας και της κοινωνικής συνοχής.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Ελληνική Προεδρία θα είναι λιτή και πλήρως λειτουργική. Η Ελλάδα έχει ήδη διοργανώσει τέσσερις απόλυτα πετυχημένες Προεδρίες στο παρελθόν και είναι έτοιμη να το επαναλάβει».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι θα περιλαμβάνουν τρεις βασικές ενότητες: 


  • 1) Ανάπτυξη, Απασχόληση, Συνοχή,
  •  2) Εμβάθυνση Ένωσης/ Ολοκλήρωση Ευρωζώνης,
  •  3) Μετανάστευση, Σύνορα και Κινητικότητα ενώ τα ζητήματα των θαλασσίων πολιτικών θα αποτελέσουν μια τέταρτη, ξεχωριστή, οριζόντια προτεραιότητα.

  • Τέλος, ο κ. Κούρκουλας αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Ελληνική Προεδρία στην προώθηση της Τραπεζικής Ένωσης, ως ένα πακέτο μέτρων που θα λειτουργήσει καταλυτικά για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση.
mfa.gr
1/10/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin