Sunday, October 13, 2013

Η κρυφή ατζέντα της τρόικας. -Αποτελεί κοινό μυστικό ότι αυτοί χάλασαν τη δουλειά με την πώληση της ΔΕΠΑ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ (ethnos.gr)
Τις τελευταίες ημέρες φαίνεται πως εξελίσσεται μια σκληρή σύγκρουση στο παρασκήνιο, ενίοτε και στο προσκήνιο, με την τρόικα, καθώς μοιάζει να κρύβει τις βαθύτερες επιδιώξεις της αν όχι και σκοπιμότητες που υπηρετεί. Βεβαίως κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν έτρεφε αυταπάτες ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι αρσακειάδες άσπιλες και αμόλυντες, αλλά εσχάτως οι απαιτήσεις τους ξεπερνούν κάθε όριο λογικής φθάνοντας υπουργούς -ακόμη και τους πλέον καλοπροαίρετους- στα όρια νευρικής κρίσης.
Οι αιτιάσεις τους πέραν των δικών μας αδυναμιών, καθυστερήσεων και ολιγωριών αγγίζουν όταν δεν τα ξεπερνούν τα όρια της πρόκλησης και υποκρύπτουν προφανείς ιδιοτέλειες που δεν έχουν σχέση με τον ρόλο τους για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος. Συχνά μάλιστα η αντιφατικότητα των προτάσεών τους στρέφεται ευθέως κατά της επιτυχίας των προδιαγεγραμμένων στόχων μιας και αμφισβητούνται ή ακυρώνονται στην πράξη σχέδια και λύσεις όπως έγινε και συνεχίζει να γίνεται επί παραδείγματι στις αποκρατικοποιήσεις.

  • Αποτελεί κοινό μυστικό ότι αυτοί χάλασαν τη δουλειά με την πώληση της ΔΕΠΑ, ενώ το ίδιο μοιάζει να επιδιώκουν με κάθε μέσο και στον ΟΣΕ, ενδεχομένως και στη ΛΑΡΚΟ. 

Γιατί; Μα επειδή προφανώς δεν τους αρέσει ο εκάστοτε πραγματικά ενδιαφερόμενος αγοραστής που διαθέτει και τα απαιτούμενα κεφάλαια. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε δεν μιλάμε για εκπροσώπους των δανειστών, αλλά για μπρόκερ και χωρίς να έχουμε κάτι με το εν λόγω επάγγελμα θα πρέπει -κατά το κοινώς λεγόμενο- να τους ξεφωνίσουμε διεθνώς. Αν είναι να αποφασίζουν αυτοί εμμέσως πλην σαφώς πότε και ποιος θα πάρει κάθε φορά ό,τι πωλεί το ελληνικό δημόσιο και μετά να μας κατηγορούν προκλητικά ότι δεν υλοποιείται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
  • Είναι προφανές ότι οι εκβιασμοί εκ μέρους των δανειστών πάτησαν σε υπαρκτές αδυναμίες του κράτους και της κυβέρνησης, αλλά αυτοί μοιάζει να αποθρασύνθηκαν και να θεωρούν τη χώρα μαγαζάκι τους - και αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.
  • Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν ασφαλώς περιθώρια για αντάρτικο καθώς τα βάρη και οι θυσίες των πολιτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάνε χαμένες στο όνομα της οιασδήποτε άγονης σύγκρουσης. Ωστόσο επιβάλλεται να μεταφερθεί η συζήτηση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με πλήρη τεκμηρίωση και αποτύπωση της πραγματικότητας ώστε εκεί να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις αρμοδίως για να σταματήσει το παιχνίδι σε βάρος της χώρας. Η κυβέρνηση διαθέτει πλέον ισχυρά επιχειρήματα από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος και μπορεί να υπερασπιστεί με αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα τη δική της αποφασιστικότητα.
Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας για όλους και δεν χωρούν υπεκφυγές και μετάθεση αποφάσεων για το μέλλον. Οι ισχυροί της Ευρώπης οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν εγκαίρως αποφάσεις που δεν θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη χώρα που δοκιμάζεται. Γι' αυτό επιβάλλεται η ουσιαστική συζήτηση να γίνει πλέον με τα... αφεντικά της τρόικας και όχι με τους υπαλλήλους.
ethnos.gr
13/10/13

1 comment:

  1. ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ....Γυαλίζει το μάτι τους!

    Τα όρια της αντοχής και της υπομονής της ελληνικής κυβέρνησης δοκιμάζουν τα τελευταία 24ωρα οι δανειστές της χώρας, δίνοντας την εικόνα ότι πίσω από το πρόγραμμα που υλοποιείται για την Ελλάδα μπορεί να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις εκείνων που το σχεδίασαν...

    Στο Μέγαρο Μαξίμου αντελήφθησαν αμέσως μετά την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα ότι κάτι έχει αλλάξει (και πάλι) στη συμπεριφορά τους, καθώς πολλοί υπουργοί, που δεν ανήκουν μάλιστα στο μπλοκ των «αντιτροϊκανών», έφτασαν στο σημείο της έκρηξης από τις παρανοϊκές απαιτήσεις που κατέθεσαν στα πρώτα τους -μετά τη θερινή ραστώνη- ραντεβού οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.

    Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος αμέσως μόλις πήρε τα μηνύματα για τη νέα αλλαγή τακτικής των δανειστών της χώρας, έσπευσε στις Βρυξέλλες, όπου στις συναντήσεις του με τους κ. Ρομπάι και Μπαρόζο (που έγιναν την παραμονή της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα) αλλά και στο ραντεβού που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ έθεσε το θέμα, καθιστώντας σαφές ότι ο ίδιος μένει πιστός στα όσα προβλέπει η συμφωνία που υπεγράφη στα τέλη του 2012 και σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει να διαχειριστεί το έλλειμμα και οι δανειστές το χρέος.......http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63901984
    13/10/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin