Thursday, November 21, 2013

Η Ελλάδα, οι υπερδυνάμεις και ο ανταγωνισμός τους σήμερα…

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ, Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν πατροπαράδοτους και ακατάλυτους δεσμούς, χαλκευθέντας με τους δύο παγκοσμίους πολέμους. Χωρίς τη βοήθεια των Η.Π.Α., η αντιμετώπιση της χιτλερικής πολεμικής επιθέσεως θα ήταν δύσκολη, αν όχι και αδύνατη. Η έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ίσως ήταν διαφορετική, αν η μικρή Ελλάς δεν κατόρθωνε να καθυστερήσει την επίθεση των Γερμανών εναντίον των Ρώσων, δια της αντιστάσεώς της στην ιταλική επίθεση και την γερμανική εισβολή, ως και την ηρωική και μυθική απόκρουση των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη.

Ο πόλεμος εκείνος αποφασίσθηκε μεν από τον Χίτλερ, διεξήχθη όμως από το στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία της Γερμανίας, με την ομόθυμη σχεδόν στήριξη του γερμανικού λαού της εποχής του 1939. Οι απόγονοι του τελευταίου ηγούνται σήμερα των Ευρωπαίων και προσπαθούν να επιτύχουν δια του οικονομικού πολέμου που διεξάγουν, όσα δεν επέτυχαν κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ήδη αξιώνουν το κλείσιμο των εργοστασίων αλουμίνας, ώστε η επεξεργασία αυτής να γίνεται μόνο στα γερμανικά εργοστάσια. Όλοι οι όροι του μνημονίου περί του ποσοστού του ΦΠΑ στο 23%, περί της αυξήσεως της φορολογίας ακινήτων και της μειώσεως μισθών και συντάξεων, κατατείνουν στην ανίατο ύφεση της οικονομίας και το κλείσιμο όλων των ελληνικών επιχειρήσεων.
Είναι αδύνατον να μην γνωρίζουν, ότι δια της τηρήσεως των όρων τούτων η Ελλάς δεν θα κατορθώσει ποτέ να επιτύχει την ανάπτυξή της. Τούτο εγνώριζε βέβαια και ο Γιώργος Παπανδρέου. Εν τούτοις αποδέχθηκε τους όρους αυτούς, χωρίς να υπολογίζει το κακό που γίνεται στον Ελληνικό Λαό τον οποίο καταδίκασε στην δια της οικονομικής εξαθλιώσεως εξόντωσή του. Την αυτή τακτική τηρούν οι Ευρωπαίοι δανειστές στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, οι λαοί των οποίων υποφέρουν.
Οι Αμερικανοί θέλουν μεν τους Ευρωπαίους σε ένα απέραντο προγεφύρωμα στο υπογάστριο της Ρωσίας, αλλά αναθέτουν την εποπτεία τους στη Γερμανία, η οποία με τη σειρά της προσπαθεί να αυτονομηθεί και να ενισχύσει την ανεξαρτησία της. Γι’ αυτό και οι Υπουργοί της αγανακτούν με τις συστάσεις των Αμερικανών ομολόγων τους.
Η Ρωσία, στην προσπάθειά της να διεισδύσει στην Ευρώπη, προσπαθεί να συνάψει συμφωνίες παροχής αερίου, ακόμη και με την Ελλάδα, επικαλουμένη το γεγονός ότι οι δύο Λαοί είναι ομόθρησκοι. Όμως στην προσέγγιση αυτή της Ρωσίας αντιτίθενται σαφώς οι Αμερικανοί, υπενθυμίζοντες, ότι αν η Ελλάδα προμηθευθεί αέριο από τη Ρωσία, δεν εγγυώνται για τα σύνορά της. Οι Έλληνες, έχοντες πικράν πείραν της ασυνεπείας της Ρωσίας κατά το παρελθόν, είναι φυσικό να επιδεικνύουν διστακτικότητα κατά τις προσεγγίσεις της σημερινής Ρωσίας.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον των Η.Π.Α. για την Ελλάδα προκύπτει και εκ του γεγονότος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, που είναι και Αμερικανός πολίτης, οργάνωσε την δανειοδότηση της Ελλάδος από τους Ευρωπαίους, δι’ υπογραφής των καταπλεονεκτικών για τη χώρα μας μνημονίων, καθώς και την καταχθόνια υπαγωγή της στο Δ.Ν.Τ., δια μυστικών συνεννοήσεών του με τον τότε Πρόεδρο του κ. Ντομινίκ Στρος Καν, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός. Και παρά την διαβεβαίωσή του προς το Λαό, ότι δεν συμφέρει την Ελλάδα να δανεισθεί από το Δ.Ν.Τ., διότι όσοι Λαοί έπραξαν τούτο, κατεστράφησαν οικονομικώς.
Ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και οι Αρχηγοί των κομμάτων, κατά τις ομιλίες τους στη Βουλή, πρέπει να διδάσκουν τον Ελληνικό Λαό με το ύφος και το περιεχόμενο των ομιλιών τους, την ευγένειά τους και τον πατριωτισμό τους. Δυστυχώς, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύφθηκε, ότι η σύνθεση του σημερινού Κοινοβουλίου δεν είναι ανταξία των περιστάσεων.
Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί η μέχρις αυταπαρνήσεως εργατικότητα του σημερινού Πρωθυπουργού. Ούτε ο πατριωτισμός του και η αγάπη του για την πατρίδα. Ερωτήματα όμως γεννώνται, κατά πόσον υπάρχει η αναγκαία ικανότης προς επιλογή των καταλλήλων συνεργατών στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία και όχι μόνον στη μεσσηνιακή. Την αδυναμία αυτή ελάχιστοι πολιτικοί απέβαλαν εγκαίρως.
Κανένα κράτος δεν υπολογίζεται από τα άλλα, αν δεν έχει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις. Οι περιπολίες της τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο υποχρεώνουν την κυβέρνηση να αναζητήσει άμεσο τρόπο παραλαβής των υπολοίπων τριών υποβρυχίων, ευρισκομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα οποία έχουν εξοφληθεί κατά μέγα μέρος και υπολείπεται τίμημα 75 έως 100 εκατομμυρίων ευρώ. Δια των υποβρυχίων τούτων θα ενισχυθεί σημαντικά η δύναμη του ελληνικού ναυτικού και θα γίνουν οι γείτονες συνετότεροι και λογικότεροι.

 proinoslogos.gr
20/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin