Friday, November 22, 2013

Ευρωσκεπτικιστές κατά ΕΚΤ. -Η απόφαση από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης δεν θα ανακοινωθεί φέτος.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας θα ανακοινώσει την επόμενη χρονιά την απόφασή του για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χωρίς κανέναν περιορισμό που ξεσήκωσε αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου. 

«Η απόφαση (…) δεν θα ανακοινωθεί φέτος», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Συνταγματικού Δικαστηρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να δώσει με βεβαιότητα μια ημερομηνία και ότι το δικαστήριο «σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία (εξέτασης της υπόθεσης) το συντομότερο δυνατό».

Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο έχουν προσφύγει πολλοί ευρωσκεπτικιστές, μεταξύ αυτών και καθηγητές πανεπιστημίου, εξετάζει αν οι μηχανισμοί διάσωσης της ευρωζώνης είναι σύμφωνοι με το γερμανικό σύνταγμα. 

Έχει ήδη εξετάσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το σύμφωνα νομισματικής σταθερότητας και τα έχει εγκρίνει. 

Τώρα εξετάζει το πρόγραμμα αγοράς από την ΕΚΤ κρατικού χρέους υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης (OMT), που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον Σεπτέμβριο του 2012, όμως δεν έχει ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα. 
enet.gr
21/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

---------

ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin