Monday, November 25, 2013

Το σχέδιο για τα Πανεπιστήμια. -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τις επόμενες κινήσεις για τα πανεπιστήμια μετά το μέτρο της διαθεσιμότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. 

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα αρχίσει άμεσα και υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν σε αυτά 650 από τους 1165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.


Ακόμη, σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού ενώ έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών ημερών το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Παιδείας θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, το 2013 προσελήφθησαν 454 μέλη Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ενώ το 2014 θα προσληφθούν άλλοι 400. 
elzoni.gr
25/11/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin