Monday, November 25, 2013

Αντιπροσωπεία στέλνει στις ΗΠΑ το Ισραήλ για την τελική συμφωνία με το Ιράν


Την αποστολή στην Ουάσινγκτον  ομάδας η οποία θα πραγματοποιήσει συζητήσεις με τις ΗΠΑ αναφορικά με τη μελλοντική τελική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Μίλησα χθες βράδυ με τον πρόεδρο Ομπάμα. Συμφωνήσαμε ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλεί μια ομάδα υπό τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Γιόσι Κόεν για να συζητήσει με τις ΗΠΑ μια μόνιμη συμφωνία με το Ιράν», δήλωσε ο Νετανιάχου σε μέλη του κόμματός του.


«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να έχει ένα αποτέλεσμα: την εξάλειψη των πυρηνικών δυνατοτήτων του Ιράν», πρόσθεσε ο ίδιος, που έχει χαρακτηρίσει την προσωρινή συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Κυριακή η Ομάδα 5+1(ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) και την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα «ιστορικό λάθος».


  • Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής αποστολής στο Ισραήλ Λαρς Φόμποργκ-Άντερσεν προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ισραηλινούς μετά τη συμφωνία της Κυριακής. 


  • «Νοιαζόμαστε για την ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο Φόμποργκ-Άντερσεν στη διάρκεια μιας συνάντησης στην Ιερουσαλήμ μεταξύ ευρωπαίων πρεσβευτών και του ισραηλινού υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτς.
mme.gr
25/11/13
-
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Κρυφές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ιράν πριν από τη συμφωνία...



    Η ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Όπως σχολίασαν υψηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνταν παράλληλα με τις επίσημες συνομιλίες μεταξύ της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) και του Ιράν.

    Κατά τη διάρκεια των μυστικών διαβουλεύσεων της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, που έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο αναπτύσσονταν ιδέες, οι οποίες αργότερα παρουσιάζονταν στις γενικές διαπραγματεύσεις. Η κυβέρνηση Ομπάμα ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην δημοσιοποιήσουν τις λεπτομέρειες που είχαν ανακαλύψει για τη μυστική διπλωματία μέχρι να τελείωναν οι συνομιλίες στη Γενεύη. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press και η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Al-Monitor, με έδρα την Ουάσινγκτον, προχώρησαν στις αποκαλύψεις την Κυριακή.
    http://www.energypress.gr/news/Kryfes-diapragmateyseis-HPA-Iran-prin-apo-th-symfwnia
    25/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin