Sunday, December 8, 2013

Την Τρίτη επιστρέφει τελικά στην Αθήνα η τρόικα. Είναι εφικτή η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους

Θρίλερ με την άφιξη της τρόικας η οποία τελικά επιστρέφει στην Αθήνα την Τρίτη. Χθες βράδυ, την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ένα email που στάλθηκε από τις Βρυξέλες στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ενημέρωνε ότι η τρόικα θα επέστρεφε στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Ακολούθησε έντονο παρασκήνιο με τηλεφωνήματα και συνεννοήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και ευρωπαίους αξιωματούχους, με αποτέλεσμα να αλλάξει και πάλι το σκηνικό και να ανακοινωθεί ότι οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα την Τρίτη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.


Μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup οι επικεφαλής της τρόικας θα επιστρέψουν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Ελλάδα.


  • Άμεσος στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η επίτευξη συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ ως το τέλος του μήνα.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι εφικτή η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, από τα τέσσερα προαπαιτούμενα απομένει μόνον η συμφωνία για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία- που αγγίζει τη βεβαιότητα- ότι το ζήτημα θα επιλυθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Στην περίπτωση συμφωνίας για τα ΕΑΣ (τα άλλα τρία προαπαιτούμενα αφορούν στον Κώδικα των Δικηγόρων, το πρόγραμμα διαθεσιμότητας 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ), η δόση θα «απελευθερωθεί» αυτομάτως, με συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ των δανειστών της χώρας, μετά τη Σύνοδο Κορυφής την μεθεπόμενη εβδομάδα. 

  • Η εκταμίευση αυτή θα καλύπτει το περίπου 60% των αναγκών εξυπηρέτησης των ομολόγων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που λήγουν στις 11 Ιανουαρίου.
 agelioforos.gr
8/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

 ------

Εισαγγελέας Φλωρίδης: Ένας από την Τρόικα είναι ψυχικά ανισόρροπος. -«Με Δεύτερη Μικρασιατική Καταστροφή θα Ισοδυναμούν Πιθανοί Μαζικοί Πλειστηριασμοί»

------------

1 comment:

  1. Η πληροφορία αυτή είχε πάει πιο νωρίς στα γερμανικά ΜΜΕ και αυτό είναι αρκετά περίεργο.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin