Monday, December 16, 2013

Παραμένει η εμπλοκή με τους πλειστηριασμούς – Διακόπηκε η συνάντηση

Χωρίς συμφωνία παραμένει η διαπραγμάτευση για το θέμα των πλειστηριασμών και το ζήτημα πλέον οδηγείται σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο, λίγες ώρες προτού αναχωρήσει η τρόικα. Η συνάντηση που ξεκίνησε νωρίτερα με τους επικεφαλής των δανειστών και τον Κ.Χατζηδάκη, η τέταρτη κατά σειρά, διακόπηκε προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις ο πρωθυπουργός αλλά και τα κόμματα της συγκυβέρνησης. 

Νέα συνάντηση αναμένεται να λάβει χώρα αργότερα το βράδυ της Δευτέρας ενώ αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως δήλωσε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την απογευματινή συνάντηση, που διακόπηκε λίγο μετά τις 6 μμ, “έχει καλυφθεί σημαντικό μέρος του κενού αλλά όχι το σύνολό του” και όπως διευκρίνισε “υπάρχουν αρκετά θέματα”, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει νέος γύρος επαφών.

Ο ίδιος παράγοντας τόνισε ότι “το κλίμα είναι καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις” αλλά ξεκαθάρισε ότι “δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνήσει”.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας καθώς και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Υπενθυμίζεται ότι όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση η τρόικα συμφωνεί ότι το 2014 θα είναι η τελευταία μεταβατική χρονιά, που θα ισχύουν προστασίες τύπου Νόμου Κατσέλη, αλλά διαφωνούμε για τα κριτήρια υπαγωγής”. 

  • Συμφωνούν ότι θα κρατήσει 12 μήνες το νέο σύστημα, αλλά και στα βασικά χαρακτηριστικά που αυτό θα έχει από το 2015 και μετά. 

  • Πάντως η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί την πρόθεση να νομοθετήσει μονομερώς σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το τέλος του χρόνου.
Newsroom Enet 
http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=405050
16/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin