Thursday, December 19, 2013

Πολύωρη αναμονή για κλειδάριθμο

Έως και τέσσερις ώρες θα χρειαστεί να περιμένουν για να εξυπηρετηθούν όσοι φορολογούμενοι αποφασίσουν αυτές τις ημέρες να μεταβούν στις εφορίες τους για να παραλάβουν κλειδάριθμο, προκειμένου να επανενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς τους στο σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων TAXISnet, ώστε οι λογαριασμοί αυτοί να συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά τις 31/12/13.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η καθημερινή μαζική προσέλευση μεγάλου αριθμού φορολογουμένων για την παραλαβή κλειδαρίθμων έχει προκαλέσει το αδιαχώρητο στις περισσότερες ΔΟΥ.

Μπροστά από τα γκισέ των Τμημάτων Μητρώου σχηματίζονται ουρές πολλών μέτρων στις οποίες οι φορολογούμενοι αναγκάζονται να στέκονται για χρονικά διαστήματα τριών έως και τεσσάρων ωρών! Ήδη η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όσοι φορολογούμενοι προσήλθαν τις τελευταίες μέρες στις ΔΟΥ για κλειδαρίθμους είναι πολύ μεγάλη.
Για να παραλάβει ένας φορολογούμενος τον κλειδάριθμο θα πρέπει να προσέλθει αυτοπροσώπως στην εφορία με την ταυτότητά του και να γνωρίζει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του. Όταν καταφέρει να φτάσει στο γκισέ του Τμήματος Μητρώου, ο αρμόδιος υπάλληλος, αφού λάβει τα στοιχεία της ταυτότητας και του ΑΦΜ, θα του εκδώσει αυτόματα ένα έντυπο αίτησης στο οποίο αναγράφονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και ο κλειδάριθμος. Ο φορολογούμενος δεν έχει παρά να υπογράψει το έντυπο της αίτησης και στη συνέχει να το παραλάβει.

Από εκεί και πέρα δεν έχει παρά να πάει σε έναν υπολογιστή, να εισέλθει στο Διαδίκτυο κι συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του TAXISnet και από εκεί και να μεταβεί στον λογαριασμό του, εισάγοντας κατά την είσοδό του τον κλειδάριθμο. 

 zougla.gr
19/12/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin