Monday, December 2, 2013

Σβόμποντα: Η τρόικα να σταματήσει να ζητά απαράδεκτα πράγματα

Έκκληση στην τρόικα να αναγνωρίσει όσα έχουν γίνει στην Ελλάδα και να μη ζητά “απαράδεκτα πράγματα”, διότι όπως είπε “θα τορπιλίσει τη στήριξη του λαού προς την κυβέρνηση” απηύθυνε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα. 

Σε συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε λόγο για “τεράστιο έργο” από την πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο, όπως είπε, “δεν αναγνωρίζεται πάντα” αλλά υπενθύμισε ότι “υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν”.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της Χρυσής Αυγής λέγοντας πως “είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτά τα θέματα, της καταπολέμησης του εξτρεμισμού, κάθε είδους εξτρεμισμού, συμπεριλαμβανομένου και του ακροδεξιού εξτρεμισμού” ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την “αποφασιστικότητα των Ελλήνων σοσιαλιστών αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, για την καταπολέμηση των εγκληματικών οργανώσεων που κρύβονται πίσω από τα πολιτικά κινήματα και τα πολιτικά κόμματα”. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας σχετικά είπε ότι “είναι προτεραιότητα για κάθε προοδευτικό ευρωπαίο πολίτη να αντιταχθεί στα φαινόμενα του φασισμού, του ναζισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κάθε μορφής βίας, πολιτικής ή κοινωνικής” και προανήγγειλε σειρά σχετικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. 

Ειδικότερα για το εξάμηνο της προεδρίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσίασε ως προτεραιότητες την ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, την προστασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, σε υγιείς δημοσιονομικές και δημογραφικές βάσεις, την εμβάθυνση των θεσμών οικονομικής διακυβέρνησης, την τραπεζική ένωση, την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και της ευρωπαϊκής ακτογραμμής, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, χωρίς ανθρωπιστικές κρίσεις όπως τα τραγικά γεγονότα της Λαμπεντούζα και της Σικελίας, καθώς και την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 enet.gr
2/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin