Tuesday, January 14, 2014

Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλα στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο (14 - 16.01.14). -Ελληνικό ΥΠΕΞ

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014
-
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, θα βρίσκεται στο Στρασβούργο από την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 έως και την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, προκειμένου να συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό και να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ε.Ε στις εργασίες της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο περιθώριο των εργασιών της Ολομέλειας, ο κ. Κούρκουλας θα συναντηθεί την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, και ώρα 11:00, με τη Λετονή Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Maija Manika. Στις 13:30 θα παρακαθίσει, ως κεντρικός ομιλητής, σε γεύμα εργασίας με τους Επικεφαλής των Γραφείων Επικοινωνίας των 28 κρατών-μελών και υψηλόβαθμα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας.
Στις 16.00, θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα διοργανικών σχέσεων και διοίκησης της Ε.Ε, Maroš Šefčovič.

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στην απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (15.00-23.00) ο κ. Κούρκουλας θα εκπροσωπήσει, ως Προεδρεύων, το Συμβούλιο της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις για τα εξής θέματα:

- Σεβασμός του θεμελιώδους δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας για τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία,
- Το μέλλον της συμφωνίας «ασφαλούς λιμένα» υπό το φως της υπόθεσης της Εθνικής Αρχής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ,
- Η ιθαγένεια της ΕΕ προς πώληση,
- Κοινή συζήτηση για τα Βαλκάνια
- Έκθεση προόδου 2013 για τη Σερβία
- Διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του Κοσσυφοπεδίου
- Έκθεση προόδου 2012 για την Ισλανδία και τις μετεκλογικές προοπτικές
- Κατάσταση στο Νότιο Σουδάν

Τέλος, την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9.00, θα μιλήσει στα μέλη της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (AFCO). Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσουν οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας και, συγκεκριμένα, τα θέματα των διοργανικών σχέσεων της ΕΕ, η Πρόταση Κανονισμού της ΕΕ για το καθεστώς και τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, το καθεστώς της διαφάνειας καθώς και θέματα που άπτονται των ευρωεκλογών.

 mfa.gr
14/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 
------------------------

--------------------------

>>>>Roumains et Bulgares sont libres de travailler partout dans l'UE...<<<<

 


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin