Thursday, January 16, 2014

Έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα δυτικά της Κύπρου, ισχυρίζεται ο Τούρκος ΥΠΑΜ

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες, αγνοώντας τα δικαιώματα των Τ/κ, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ σχολιάζοντας το θέμα σε συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης .

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Γιλμάζ είπε πως καμία από τις συμφωνίες αυτές δεν είναι έγκυρη ή δεσμευτική για την Τουρκία ή το ψευδοκράτος και η θέση αυτή είχε μεταφερθεί στον ΟΗΕ και δημοσιεύθηκε σε έγγραφα του ΟΗΕ. «Έχει ιδιαίτερα τεθεί επισήμως ότι η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα και δικαιοδοσία σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές δυτικά του νησιού».


Ο Τούρκος Υπουργός υπενθύμισε τη «συμφωνία οριοθέτησης» που έχει υπογράψει η χώρα του με το ψευδοκράτος στις 21 Σεπτεμβρίου 2011. «Δεν είναι δυνατόν τρίτες χώρες να έχουν οποιαδήποτε δραστηριότητα σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου στις οποίες έχουμε εμείς κυριαρχικά δικαιώματα, χωρίς τη συγκατάθεση της χώρας μας».

Το δηλώνουμε ανοιχτά και καθαρά αυτό, πρόσθεσε.
http://www.onlycy.com/433061

16/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin