Monday, January 13, 2014

Απάντηση Σουλτς στο γιατί δεν εκπροσωπήθηκε το Ευρωκοινοβούλιο στην τελετή ανάληψης

Ο Μάρτιν Σουλτς απέφυγε να πάρει θέση στο θέμα της μη εκπροσώπησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ που έγινε στην Αθήνα.

Με την φράση ότι “εγώ δεν γνωρίζω τα του ελληνικού πρωτοκόλλου”, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, απέφυγε να πάρει θέση σε ερώτημα-παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Σύριζα Νίκου Χουντή, στο γιατί δεν εκπροσωπήθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, που έγινε στην Αθήνα.


Προσωπικά δεν μπόρεσα να παραβρεθώ σ` αυτήν την εκδήλωση και είχα αναθέσει στην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αννυ Ποδηματά να με εκπροσωπήσει, ανέφερε ο πρόεδρος Σουλτς, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει τα του ελληνικού πρωτοκόλλου και γιατί υπήρξε αυτός ο αποκλεισμός.


Η ερώτηση, πάντως, που υπέβαλλε ο Ελληνας ευρωβουλευτής, είχε να κάνει με το πώς θεσμοθετείται γενικά και πως εξασφαλίζεται η εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε κορυφαίες ευρωπαϊκές εκδηλώσεις, όπως είναι η τελετή ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από μία χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
onlycy.com

13/1/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin