Friday, January 24, 2014

Ρεν: To καλοκαίρι οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος

Το καλοκαίρι εκτιμά ότι θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός διετίας (2015-2016) για τα ελληνικά δημοσιονομικά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις. 

Στις αρκετές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας, έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.
Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal (στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός), ο Ρεν δήλωσε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα ολοκληρωθεί «τους προσεχείς λίγους μήνες».

Ο Επίτροπος σημείωσε ότι η τρόικα θα συνεχίσει την αποστολή της για την αξιολόγηση του προγράμματος πριν το τέλος Ιανουαρίου ενώ τα υψηλόβαθμα στελέχη της θα επιστρέψουν λίγο αργότερα. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η συζήτηση για τον δημοσιονομικό σχεδιασμό της διετίας 2015-2016 και τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας «θα αρχίσει το καλοκαίρι».
efsyn.gr
24/1/14
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin