Tuesday, April 29, 2014

Μόσχα: Εχουμε κάθε δικαίωμα να απαντήσουμε στις εχθρικές κυρώσεις της Δύσης

Κάθε δικαίωμα «απάντησης» στις νέες εχθρικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δηλώνει πως διατηρεί η Μόσχα. «Εχουμε κάθε δικαίωμα να ανταποκριθούμε με αντίστοιχα αντίποινα κατά της Ουάσινγκτον, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι δυνατή η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ» δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα “απάντησης” σε κάθε εχθρική κίνηση, όπως η εισαγωγή αντίστοιχων περιορισμών σε αμερικανούς αξιωματούχους» αναφέρει η δήλωση του ρωσικού ΥΠΕΞ που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, συμπληρώνοντας: «Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η διμερής συνεργασία για την επίλυση ενός ευρέως φάσματος θεμάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα».

Εξάλλου με δήλωσή του ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, τονίζει πως η Μόσχα ετοιμάζει τη δική της απάντηση με μια σειρά μέτρων τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.
 «Το θέμα είναι το τί είδους μέτρα θα λάβει η Μόσχα, ως μια ανάλογη απάντηση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Η αντίδραση της Ρωσίας θα ακολουθήσει αναγκαστικά μετά και τη νέα επιβολή κυρώσεων» δήλωσε ο Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στην ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Gazeta.ru, τονίζοντας πως «ο Λευκός Οίκος χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα».
[rbth.com
29/4/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin