Saturday, May 10, 2014

Ματέο Ρέντζι: Ονειρεύομαι τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης

«Για το μέλλον των παιδιών μου, ονειρεύομαι, σκέφτομαι και εργάζομαι για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» . Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο αριστερός Ματέο Ρέντζι μιλώντας στη Φλωρεντία λίγο πριν το προεδρικό ντιμπέιτ ανάμεσα στους ανθυποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν, απόντος και πάλι του Αλέξη Τσίπρα.
 
Ο Ματέο Ρέντζι, η χώρα του οποίου θα παραλάβει την προεδρία του Συμβουλίου από την Ελλάδα την 1η Ιουλίου, αναφέρθηκε στα φαντάσματα του αντιευρωπαϊσμού και του λαϊκισμού, είτε από την ακροαριστερά, είτε από την ακροδεξιά που υψώνουν τη φωνή τους λίγο πριν τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία της Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας, τονίζοντας πως η απασχόληση, η ανάπτυξη και η προώθηση των θεμελιακών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να θυμηθούν την Ευρώπη, δήλωσε ο Ματέο Ρέντζι υποστηρίζοντας πως χρειάζεται μια πιο λειτουργική και πιο κατανοητή στους πολίτες Ε.Ε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

10/5/14

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin