Thursday, September 25, 2014

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα μας έχει αναδείξει σε υπ'αριθμόν 2 κίνδυνο για την ανθρωπότητα – (Μετά τον Εμπολα!)

Η ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη 69η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μόνο ειρηνευτική δεν ήταν,σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ. Σε δηλώσεις του ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε πως ο αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε για άλλη μια φορά την κοσμοθεωρία των ΗΠΑ για τη «μοναδικότητα της χώρας»: «Αυτή είναι η κοσμοθεωρία μιας χώρας η οποία θεωρεί αυθαίρετα πως δικαιούται να χρησιμοποιήσει βία κατά παντός, ανεξάρτητα από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, καταπατώντας κάθε βασική αρχή διεθνούς δικαίου στο όνομα του δικού της αμυντικού δόγματος».

Οσον αφορά στους διεθνείς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, ο Λαβρόφ επεσήμανε: «Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο έχουμε κερδίσει τη δεύτερη θέση μεταξύ των απειλών για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα! Για τον Ομπάμα ο νούμερο 1 κίνδυνος αυτή τη στιγμή είναι ο ιός Εμπολα, ακολουθεί η “ρωσική επιθετικότητα στην Ευρώπη” και στη τρίτη θέση κατατάσσει τους τζιχαντιστές και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που παίρνουν τον έλεγχο στη Μέση Ανατολή, ειδικά δε, σε χώρες στις οποίες έχουν παρέμβει αποφασιστικά στο παρελθόν οι ΗΠΑ».

  • «Ενα άλλο σημείο που προσωπικά βρήκα πολύ παράξενο» συνεχίζει ο Λαβρόφ, «είναι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε πολλές φορές πως ο κόσμος έχει γίνει πιο ελεύθερος και πιο ασφαλής... Δεν κατάλαβα εάν σοβαρολογούσε ή εάν μιλούσε οργουελικά... Αλλωστε ο Τζορτζ Οργουελ ήταν εκείνος που εφηύρε το Υπουργείο Αλήθειας και φαίνεται πως η φιλοσοφία του ακόμη βρίσκει έδαφος».
Η Μόσχα επιδιώκει την επίλυση των συγκρούσεων μέσω ισότιμου διαλόγου και όχι μέσω μονομερών κατηγοριών, κατέληξε ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας πως αυτό είναι από τα θέματα που θα συζητήσει με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι. Οι δύο υπουργοί είχαν προγραμματισμένη συνάντηση χθες στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ.
gr.rbth.com
25/9/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin