Wednesday, October 29, 2014

KKE: «Ενέχει κινδύνους η αποστολή φρεγάτας στην ανατολική Μεσόγειο»

Την αντίθεσή του εκφράζει το ΚΚΕ στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της δύναμης της UNIFIL (αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο) και του ΝΑΤΟ.
Όπως τονίζει το ΚΚΕ η απόφαση αυτή δείχνει την επικίνδυνη όξυνση που παίρνουν οι εξελίξεις στην περιοχή, ενώ επισημαίνει πως δεν υπηρετεί και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.


Ακόμη υπογραμμίζει πως η κίνηση αυτή «αποκαλύπτει τόσο τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες, πέρα και μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων, όσο και τον κίνδυνο της ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης ισχυρότερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ, με την προώθηση επικίνδυνων σχεδίων, όπως της τριχοτόμησης του Αιγαίου».

Μάλιστα εκτιμά πως στο επίκεντρο αυτής της κατάστασης βρίσκεται ο ενεργειακός πλούτος της ανατολικής Μεσογείου, όπως της Κύπρου και της Ελλάδας, τον οποίο, όπως λέει, προσδοκούν να βάλουν στο χέρι ανταγωνιζόμενα ενεργειακά μονοπώλια και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Επιπλέον το ΚΚΕ σχολιάζει πως η κατάσταση περιπλέκεται από την στάση της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας, όπως αυτά προβλέπονται με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, αποδεικνύουν ότι το ΝΑΤΟ κι η Ε.Ε. δεν αποτελούν παράγοντες εγγύησης της ασφάλειας, της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών της περιοχής, όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές τους.
  X.M.  

[zougla.gr]
29/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment:

  1. Την αντίθεσή του εκφράζει το ΚΚΕ στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της δύναμης της UNIFIL (αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο) και του ΝΑΤΟ...

    Όπως τονίζει το ΚΚΕ η απόφαση αυτή δείχνει την επικίνδυνη όξυνση που παίρνουν οι εξελίξεις στην περιοχή, ενώ επισημαίνει πως δεν υπηρετεί και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού..............http://www.naftemporiki.gr/story/873906/kke-enexei-kindunous-i-apostoli-fregatas-stin-anatoliki-mesogeio
    29/10/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin