Wednesday, October 29, 2014

Κύπρος, Ελλάδα, Αίγυπτος καλούν την Τουρκία να σταματήσει τις έρευνες

Σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκία, όπως αυτή σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Σε δηλώσεις μετά την τριμερή συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι Κύπρος, Ελλάδα και  Αίγυπτος καλούν όλα τα κράτη να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της. Καλούν επίσης την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε σεισμογραφικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και να μην επαναλάβει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.


Παράλληλα, οι Υπουργοί των τριών χωρών έστειλαν το μήνυμα ότι η συνεργασία τους δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας αλλά αποτελεί πόλο έλξης για όλες τις χώρες που επιθυμούν να συνεργαστούν για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, επισήμαναν ότι η συνεργασία τους εδράζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας.

Οι τρεις Υπουργοί αποφάσισαν, επίσης, διεύρυνση του διαλόγου σε όλα τα επίπεδα περιλαμβανομένης της στενής συνεργασίας σε διεθνείς οργανισμούς και διασκέψεις.Επίσης, σήμερα, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Νωρίτερα:

Στόχος της Λευκωσίας είναι να διευρύνει την τριμερή συνεργασία (Κύπρου, Ελλάδος, Αιγύπτου) και να δημιουργηθεί ένας άξονας των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Όπως σημειώνεται αρμοδίως, θα αποτελεί ένα μοντέλο περιφερειακής συνεργασίας. Ήδη λειτουργούν, ως γνωστό, δυο επικαλυπτόμενες και εν πολλοίς συμπληρωματικές συνεργασίες της Ελλάδος και της Κύπρου με Κάιρο και Τελ Αβίβ. .............................See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/225465/kypros-ellada-aigyptos-kaloun-tin-tourkia-na-stamatisei-tis-erevnes#sthash.KxsJL9h6.dpuf

23/10/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin