Thursday, January 22, 2015

ΕΚΤ: Ανακοίνωσε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας για τις χώρες που βρίσκονται σε μνημόνιο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε συνδυασμένο πρόγραμμα αγοράς δημόσιων και ιδιωτικών τίτλων 60 δισεκατομμυρίων ευρώ το μήνα, για τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι θα υπάρχει καταμερισμός κινδύνου στο 20% του προγράμματος αγορών.


Οι αγορές κρατικών ομολόγων θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάρτιο, θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2016 και θα αφορούν τίτλους σε επενδυτική βαθμίδα, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον κριτήρια επιλεξιμότητας για τις χώρες που βρίσκονται σε μνημόνιο.


Η αγορά ομολόγων θα γίνεται σε εθνικό επίπεδο από τις κεντρικές τράπεζες ώστε να μην επιβαρύνεται η μιά χώρα από το χρέος της άλλης.


Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την επιθυμία η ΕΚΤ να συνεχίσει να ασκεί νομισματική πολιτική διευκόλυνσης για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης, μετά και τη σημερινή κρίσιμη σύνοδό της, στο Νταβός.


Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα πράξει εκείνο που είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της εντολής του.
Ανδρέας Κωνσταντίνου
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

22/1/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin