Thursday, February 5, 2015

Γ. Στουρνάρας: Ηρεμία σήμερα στο μέτωπο των καταθέσεων των τραπεζών ...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών που είχε ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη...

Ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, να μην αποδέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την παροχή ρευστότητας από τις 11 Φεβρουαρίου, είπε ότι πρόκειται για απόφαση που μπορεί να ανακληθεί σε περίπτωση συμφωνίας ενός προγράμματος με τους δανειστές.

Πρόσθεσε ότι η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη και συμπλήρωσε ότι και οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς. Σημείωσε επίσης ότι σήμερα επικράτησε ηρεμία στο μέτωπο των καταθέσεων των τραπεζών.

Nowotny: Με νέο πρόγραμμα θα αποδεχθούμε ξανά τα ομόλογα
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα και ο Edwald Nowotny, μέλος του διοικητικού συμβούλιου της ΕΚΤ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δεχθεί εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα με αντάλλαγμα χρηματοδότηση, στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει σ΄ ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με τους διεθνείς πιστωτές.

Ο Nowotny διευκρίνισε πως η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ ήταν σύμφωνη με τους κανονισμούς της και δεν αποτελεί ειδική κύρωση για την Ελλάδα.

«Σε περίπτωση που κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων φθάσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, τότε φυσικά θα είναι και πάλι εφικτή η αγορά ελληνικού χρέους, όμως εμείς δεν αποτελούμε μέρος των διαπραγματεύσεων», είπε.
Νένα Μαλλιάρα

[capital.gr]
5/2/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin