Wednesday, February 18, 2015

Φθηνά και με άνεση δανείζεται πλέον η Πορτογαλία

Ενα δισεκατομμύριο με ενδεκάμηνα γραμμάτια του δημοσίου και με επιτόκιο που έφτασε μόλις το 0,138% έναντι 0,221% τον περασμένο Ιανουάριο (ήταν για 12μηνη διάρκεια) δανείσθηκε σήμερα ο αρμόδιος Δημόσιος Οργανισμός της Πορτογαλίας για τη Διαχείριση του Δημόσιου Χρέους.
Το ποσό της προσφοράς από την αγορά έφτασε τα 2,005 εκατομμύρια ευρώ και ήταν διπλάσιο από το ζητούμενο ποσό.

Παράλληλα ο Οργανισμός δανείσθηκε επιπλέον 250 εκατομ ευρώ με γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας με επιτόκιο 0,061%. Και το τελευταίο ηταν μικρότερο από την προηγούμενη δημοπρασία των τρίμηνης διάρκειας γραμματίων του Ιανουαρίου που ήταν στο 0.108% . Μάλιστα η προσφορά έφτασε αυτή τη φορά στα 1,065 δις ευρώ


 Η προσφορά έφτασε τα 1.065 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Σύμφωνα με τον διευθυντή της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Banco Carregosa, Φιλίπε Σίλβα, η Πορτογαλία το χαμηλότερο ποσοστό με 0,052% για τα τρίμηνης διάρκειας το πήρε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους αλλά όπως ισχυρίστηκε οι Έλληνες αβεβαιότητες έχουν επηρεάσει και το πορτογαλικό χρέος.

Συγκρίνοντας με την Ελλάδα να σημειώσουμε ότι στις 12 Φεβρουαρίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δανείσθηκε για το ελληνικό Δημόσιο μέσω εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.το ποσό των 875 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,50%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,138 δισ. ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές. Σημειώνεται πως το επιτόκιο στην παρελθούσα δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, στις 14 Ιανουαρίου, ήταν στο 2,15%,.

  [ethnos.gr]
18/2/15
--
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin