Sunday, February 22, 2015

EL Etos: Ο φόβος!

EL Etos: Ο φόβος!: ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ! Όσο βαθαίνει η κρίση , ο φόβος μοιάζει να γίνεται το κυρίαρχο συναίσθημα μέσα στους πολίτες! ...

4 comments:

  1. Πρόεδρος γερμανικού Κοινοβουλίου: «Μόνο αν εγκριθεί από εμάς θα πάρει την παράταση η Ελλάδα»!

    «Η παράταση της οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, η οποία αποφασίστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, μπορεί να τεθεί νομικά σε ισχύ μόνο με την συναίνεση του γερμανικού Κοινοβουλίου. Προϋπόθεση για αυτό είναι η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων σταθεροποίησης και μεταρρυθμίσεων, στα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει γενικώς συμφωνήσει, αλλά δεν έχει ακόμη παρουσιάσει σε συγκεκριμένη μορφή», δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ και πρόσθεσε ότι, όταν αυτά θα υπάρχουν, θα σταλούν σε όλους τους βουλευτές και «σε αυτή τη βάση η Βουλή θα λάβει την απόφασή της, έπειτα από μία, όπως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, γρήγορη αλλά εμπεριστατωμένη μελέτη».

    ReplyDelete
  2. Κρούγκμαν: «Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα για την Ελλάδα»

    Με νέο άρθρο του στους New York Times για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup την Παρασκευή, ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν αναφέρει ότι η Ελλάδα κέρδισε «περιθώριο ανάσας» για τη «μεγαλύτερη μάχη» που έχει μπροστά της.

    Όπως επισημαίνει στην αρχή, «τώρα, που η σκόνη έχει καταλαγιάσει λίγο, μπορούμε να δούμε με ηρεμία τη συμφωνία -εάν πρόκειται πράγματι για συμφωνία που θα επιβιώσει στο αύριο- για την οποία μερικοί αμφιβάλλουν. Και γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι η Ελλάδα βγήκε σε σημαντικά καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον για τώρα».

    ReplyDelete
  3. Ως την καλύτερη δυνατή συμφωνία δεδομένων των συνθηκών χαρακτήρισε την εξέλιξη της Παρασκευής στο Eurogroup ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος...

    «Αυτό που είπα εγώ από την αρχή και επιμένω φυσικά είναι ότι η συμφωνία αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λαμβανομένων των συνθηκών, μας έδωσε τον αέρα και τον χώρο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας και θα συνεχίσουμε να έχουμε και κατά τη διάρκεια του 4μηνου τις ίδιες κόκκινες γραμμές που είχαμε προηγουμένως», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

    ReplyDelete
  4. Οι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan, πριν από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή, στο Eurogroup, μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας...

    Η αύξηση κατά 50% των εκροών - από 2 δισ. ευρώ που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα - σήμαινε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έμεναν χωρίς επαρκή αποθέματα για την έκδοση νέων δανείων μέσα σε οκτώ εβδομάδες, αντί για 14, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση.

    Η JP Morgan βασίζει τις εκτιμήσεις της υπολογίζοντας ότι από τα 108 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας.

    Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 85 και, κατά συνέπεια, τους απομένουν περίπου 23 δισ. ευρώ.

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin